fbpx

“Έφυγε” στα 52 του ο θρυλικός Ντόντι Γουέιρ

“Έφυγε” στα 52 του ο θρυλικός Ντόντι Γουέιρ

Μία από τις πιο αγαπημένες και πιο αξιοσέβαστες μορφές του ράγκμπι, ο Τζορτζ Γουίλσον “Ντόντι” Γουέιρ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 52 ετών. Ο θρυλικός Σκωτσέζος διαγνώστηκε τον Δεκέμβριο του 2016 με αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση, μία ασθένεια… δίχως επιστροφή και έκτοτε αφιέρωσε το υπόλοιπο της ζωής του στην ενημέρωση του κόσμου σχετικά με την ασθένεια και όσα περνά όποιος την αντιμετωπίζει.

Ως αθλητής, ο Γουέιρ είχε λαμπρή καριέρα, μετρώντας 61 συμμετοχές με την Εθνική Σκωτίας την περίοδο 1990-2000, ενώ από πλευράς συλλόγων αγωνίστηκε στους Newcastle Falcons (1995-2002) και τους Border Reviers (2002-2005). Με τα 198 εκατοστά του αναστήματός του ήταν πάντοτε μία επιβλητική φιγούρα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ λατρεύτηκε όσο λίγοι στις ομάδες που αγωνίστηκε, συμπεριλαμβανομένης και της Εθνικής.

Μετά το τέλος της καριέρας του εργάστηκε σε μία εταιρεία διαχείρισης απορριμμάτων που ίδρυσε ο πεθερός του, ενώ είχε ρόλο σχολιαστή αγώνων στο BBC για το Πρωτάθλημα Σκωτίας.

Σημειώνεται πως η αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση είναι μία ασθένεια του νευρικού συστήματος που έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό κυρίως μέσω του Βρετανού φυσικού και κοσμολόγου επιστήμονα Στίβεν Χόκινγκ.

Η ιδιαιτερότητα είναι πως ο Χόκινγκ απετέλεσε μία εξαιρετικά σπάνια περίπτωση ασθενούς που, παρά τα συμπτώματα παράλυσης, δεν απεβίωσε από την ασθένεια μέσα σε λίγα χρόνια, αλλά έζησε από την ηλικία των 21 που διαγνώστηκε έως την ηλικία των 76.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα