fbpx

Για πρώτη φορά από το 1999 εκτός των πρώτων 100 ο Σέρχιο Γκαρθία

Για πρώτη φορά από το 1999 εκτός των πρώτων 100 ο Σέρχιο Γκαρθία

Ένα μεγάλο σερί στο χώρο του γκολφ έφτασε στο τέλος του με τον Σέρχιο Γκαρθία να μένει εκτός των πρώτων 100 θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη.

 Ο Ισπανός μπήκε στους πρώτους εκατό το 1999 μετά την κατάκτηση του τίτλου στο ιρλανδικό όπεν και παρέμεινε εκεί για 23 χρόνια. Η πορεία του είναι πτωτική από την στιγμή που αποφάσισε να αγωνιστεί στο LIV Golf νωρίτερα φέτος ενώ τον Ιούνιο όταν αγωνίστηκε στο Centurion Club ήταν στο νούμερο 55.

 Η συμμετοχή του στο LIV είχε ως αποτέλεσμα να χάσει το δικαίωμα να αγωνίζεται στο PGA Tour και οι μοναδικές του ευκαιρίες για να πάρει βαθμούς ήταν στο DP World Tour. Χάνοντας το όριο πρόκρισης στο US PGA Championship και το US Open και με την 68η θέση στο Open Championship η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη ενώ οι μοναδικές του παρουσίες στο DP World Tour από την στιγμή που συμφώνησε με το LIV ήταν η 48η θέση στο BMW International και μία αποχώρηση από το BMW Championship.

 Αρχίζοντας την περασμένη εβδομάδα στην 99η θέση πλέον υποχώρησε στην 103η. Κορυφαία του στιγμή ήταν το 2008 όταν βρέθηκε στο νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης και θα συνεχίσει να υποχωρεί στο εγγύς μέλλον. Ως πρώην κάτοχος του Masters θα έχει το δικαίωμα συμμετοχής ωστόσο οι πιθανότητες παρουσίας στα άλλα τρία μέιτζορ εξαντλούνται γρήγορα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα