fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο: Έπιασε… κορυφή σε τηλεθέαση ο ημιτελικός Αγγλία-Σαμόα!

Παγκόσμιο Κύπελλο: Έπιασε… κορυφή σε τηλεθέαση ο ημιτελικός Αγγλία-Σαμόα!

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι Λιγκ του 2022 χαρακτηρίζεται πια ως μία μεγάλη επιτυχία για τους οικοδεσπότες Άγγλους σε οργανωτικό επίπεδο. Οι άψογες συνθήκες και η άριστη διαχείριση μίας τόσο μεγάλης τριπλής διοργάνωσης (μαζί με το Παγκόσμιο Γυναικών και το Παγκόσμιο με Αμαξίδιο), έκαναν όλους όσοι συμμετείχαν να αποχωρήσουν στο φινάλε με χαμόγελο.

Ωστόσο, ο βαθμός της επιτυχίας ήταν εξίσου μεγάλος και σε επίπεδο προβολής των αγώνων για τους Άγγλους. Από πλευράς τηλεθέασης, ο ημιτελικός ανάμεσα στους οικοδεσπότες και τη Σαμόα (στο τουρνουά των ανδρών) ήταν εκείνος που ξεπέρασε κάθε άλλο ματς. Συνολικά, περίπου 2.800.000 τηλεθεατές παρακολούθησαν τη μάχη για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Αυτό το νούμερο δεν είναι καθόλου μικρό, καθώς αντιστοιχεί στο 23% του τηλεοπτικού κοινού, κάνοντας εξαιρετικά χαρούμενους τους διοργανωτές. Σημειώνεται επίσης πως περίπου των 40% των τηλεθεατών σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά ήταν γυναίκες, γεγονός που χαροποίησε ακόμη περισσότερο τους πάντες στη Διεθνή Ομοσπονδία, μιας και αποτελεί άλλο ένα δείγμα “ανοίγματος” του ράγκμπι λιγκ σε ένα νέο κοινό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα