fbpx

Στο Essendon ως Νο5 του Draft ο Τσάτας!

Στο Essendon ως Νο5 του Draft ο Τσάτας!

Ως επιλογή από… την αφρόκρεμα του AFL Draft χαρακτηρίζεται ο Ελάιτζα Τσάτας, καθώς οι Essendon Bombers τον επέλεξαν στον πρώτο γύρο διαλογής, με τον 18χρονο μέσο να γίνεται έτσι το Νο5 του AFL Draft του 2022. Για τον ελληνικής καταγωγής Αυστραλό αυτή είναι μία ξεκάθαρη ένδειξη πως υπολογίζεται ως ένας από τους παίκτες με τις μεγαλύτερες προϋποθέσεις διάκρισης της σειράς του, έστω κι αν το μέλλον είναι ακόμη μακρινό.

Ο Τσάτας έχε ύψος 1.86μ., χαρακτηρίζεται ως ένας άκρως επιθετικογενής μέσος, με βασικά προτερήματά του να είναι η ταχύτητα, η ευκινησία, η διεισδυτική ματιά στον αγωνιστικό χώρο, η παραγωγικότητα φάσεων στην επίθεση και η σταθερότητα απόδοσης. Τα στοιχεία στα οποία θεωρείται πως απαιτείται ακόμη περισσότερη δουλειά είναι η κυρίως η δύναμη και η αμυντική κάλυψη, αν και αμφότερα αναπτύσσονται παραδοσιακά σε λίγο μεγαλύτερες ηλικίες.

Ο Τσάτας αποτελεί μάλιστα και μία ιδιαίτερη περίπτωση για το Essendon καθώς θα αποτελέσει τον πρώτο παίκτη στην ιστορία του συλλόγου που ήταν… αγέννητος όταν οι Bombers έπαιρναν τελευταία φορά νίκη σε αγώνα πλέι-οφ. Αυτό είχε συμβεί τελευταία φορά στις 4 Σεπτεμβρίου του 2004 (κόντρα στη Melbourne για τον 1ο Γύρο), με τον Τσάτα να γεννιέται ενάμιση μήνα αργότερα, στις 18 Οκτωβρίου του 2004.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα