fbpx

Στη St. Kilda ως Νο10 του Draft ο Φιλίππου!

Στη St. Kilda ως Νο10 του Draft ο Φιλίππου!

Στην πρώτη γραμμή του AFL Draft του 2022 βρέθηκε ο Ματάις Φιλίππου, που τελικά επιλέχθηκε ως το Νο10 από τους St. Kilda Saints. Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός ήταν ουσιαστικά η πρώτη επιλογή της ομάδας της Μελβούρνης στη διαδικασία του Draft και ο δεύτερος ελληνικής καταγωγής παίκτης που βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα επιλογών μετά τον Ελάιτζα Τσάτα που πήγε ως Νο5 στο Essendon.

Ο Ματάις Φιλίππου, γιος του Σαμ Φιλίππου που αγωνίστηκε στο AFL για μία χρονιά το 1993 με την Footscray (σημερινοί Western Bulldogs), χαρακτηρίζεται ως ένας παίκτης με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης ώστε να κυριαρχήσει σε κορυφαίο επίπεδο στο AFL. Το αγωνιστικό του στυλ παραπέμπει σε.. Πάτρικ Ντέιντζερφιλντ, όντας δηλαδή ένας μέσος με εξαιρετικά μεγάλη και πολυποίκιλη συμμετοχή στην επιθετική ανάπτυξη και το σκοράρισμα.

Έχοντας ύψος 1.90μ. και επιπρόσθετα εξαιρετικά σωματικά προσόντα όπως ταχύτητα και αλτικότητα, ο Φιλίππου είναι τρομερά ικανός στις εναέριες μάχες, κερδίζοντας πολλές μπάλες. Από την άλλη, θεωρείται πως απαιτείται περισσότερη δουλειά στο κομμάτι της ευστοχίας των λακτισμάτων, όπως και στη σταθερότητα απόδοσης.

Το 2022 Φιλίππου αγωνίστηκε με τη φανέλα των Woodville-West Torrens στο SAFL, ωστόσο η στατιστική του επηρεάστηκε από την απουσία του για μεγάλο διάστημα λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα