fbpx

Στο Sydney ως Νο20 του Draft ο Κονσταντί!

Στο Sydney ως Νο20 του Draft ο Κονσταντί!

Ευκαιρία… πρώτου μεγέθους θα έχει στην καριέρα του ο Τζέικομπ Κονσταντί, καθώς επελέγη ως το Νο20 του AFL Draft από τους Sydney Swans. Ο 18χρονος ελληνικής καταγωγής Αυστραλός ήταν ουσιαστικά η πρώτη επιλογή των Swans στη διαδικασία του Draft, μπαίνοντας έτσι στο ρόστερ της περσινής φιναλίστ του AFL ως ο παίκτης με τις μεγαλύτερες προσδοκίες.

Με ύψος μόλις 1.76μ. ο Κονσταντί είναι ένας ταχύτατος περιφερειακός επιθετικός, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως ο καλύτερος… αμυντικός επιθετικός της νέας γενιάς, λόγω της ικανότητάς του να πιέζει την αντίπαλη ομάδα για ανάκτηση της κατοχής της μπάλας και να βοηθάει αποτελεσματικά στο αμυντικό κομμάτι.

Βασικά προτερήματά του είναι η ευφυΐα και η εργατικότητα στον αγωνιστικό χώρο, η ικανότητά του να ξεφεύγει από καταστάσεις υψηλής πίεσης και τα μαρκαρίσματά του, ενώ κρίνεται πως μπορεί να βελτιωθεί από πλευράς σταθερότητας απόδοσης, όπως και στο κομμάτι της αποτελεσματικότητας στο τελείωμα των φάσεων.

Μετά τον Ελάιτζα Τσάτα και τον Ματάις Φιλίππου, ο Τζέικομπ Κονσταντί είναι το τρίτο… ελληνικό όνομα που εμφανίστηκε στο Top 20 του Draft του AFL, με τη συγκεκριμένη τριάδα να μοιάζει ικανή να αφήσει το αποτύπωμά της στο μέλλον του Αυστραλιανού Φούτμπολ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα