fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών: Ο τίτλος στην Αυστραλία

Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών: Ο τίτλος στην Αυστραλία

Η Αυστραλία πήρε τον τίτλο στο παγκόσμιο κύπελλο σόφτμπολ ανδρών για πρώτη φορά από το 2009 νικώντας τον Καναδά με 5-2 στον τελικό που πραγματοποιήθηκε στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

 Νούμερο 4 στο ταμπλό η Αυστραλία πήρε από νωρίς το προβάδισμα σημειώνοντας 2 ραν στις πρώτες περιόδους και κράτησε την πρωτιά μέχρι τη λήξη μπροστά σε 2.500 θεατές. Παρά την ήττα του, ο Καναδάς με το αργυρό μετάλλιο είναι η ομάδα με τους περισσότερους τερματισμούς στην πρώτη τριάδα στην ιστορία της διοργάνωσης.

 Ο Καναδάς μετρά 4 χρυσά, 6 αργυρά και 4 χάλκινα μετάλλια με αποτέλεσμα να ξεπεράσει τα 13 της Νέας Ζηλανδίας αν και η τελευταία έχει περισσότερους τίτλους με 7 κατακτήσεις. Νωρίτερα, η 5 φορές κάτοχος του τίτλου, η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, επικράτησε στο μικρό τελικό με 2-0 απέναντι στην απερχόμενη κάτοχο του τίτλου Αργεντινή, το πρώτο της μετάλλιο σε παγκόσμιο κύπελλο εδώ και 22 χρόνια.

 Με την παρουσία του στον τελικό ο Καναδάς εξασφάλισε παρουσία στο βάθρο για 4η διαδοχική διοργάνωση και 6η στα τελευταία 7 τουρνουά, ένα σερί που μετράει 18 χρόνια. Για την Αργεντινή, η απώλεια του τίτλου έφερε και το τέλος στην συνεργασία με τον ομοσπονδιακό προπονητή Χούλιο Γκαμάρτσι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα