fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο: Ρεκόρ… βορείου ημισφαιρίου στον τελικό!

Παγκόσμιο Κύπελλο: Ρεκόρ… βορείου ημισφαιρίου στον τελικό!

Ο τελικός του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ράγκμπι Λιγκ του 2022 πέρασε στην ιστορία για πλήθος από λόγους και ένας εξ αυτών είναι ο αριθμός προσέλευσης φιλάθλων στις κερκίδες. Συγκεκριμένα, 67.502 φίλοι του ράγκμπι βρέθηκαν στο Old Trafford του Μάντσεστερ για να παρακολουθήσουν τη μάχη της Αυστραλίας με τη Σαμόα, αριθμός ο οποίος οδήγησε στην καταγραφή ενός ρεκόρ όλων των εποχών στο… βόρειο ημισφαίριο.

Με το ράγκμπι λιγκ να είναι ένα σπορ που ως Μέκκα του θεωρείται η Αυστραλία και μεγάλο μέρος της δημοφιλίας εντοπίζεται στην υπόλοιποι Ωκεανία, ποτέ στην ιστορία του σπορ δεν είχε υπάρξει ματς στο γεωγραφικό βόρειο ήμισυ του πλανήτη που τα έσοδα των εισιτηρίων να ήταν τόσο υψηλά.

Αν και οι διοργανωτές δεν αποκάλυψαν ακόμη το ακριβές ποσό των εισπράξεων, ανέφεραν πως αυτό είναι 60% μεγαλύτερο από το προηγούμενο ρεκόρ, το οποίο είχε καταγραφεί πάλι στο Old Trafford, αυτή τη φορά για τον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2013. Αξιοπρόσεκτο είναι μάλιστα πως τότε οι φίλαθλοι ήταν 74.468, δηλαδή περίπου 7.000 περισσότεροι σε σύγκριση με τον φετινό τελικό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα