fbpx

Scottish Open: Έσπασε το ρεκόρ σε century το τουρνουά στο Εδιμβούργο

Scottish Open: Έσπασε το ρεκόρ σε century το τουρνουά στο Εδιμβούργο

Το όπεν Σκωτίας στο Εδιμβούργο αποδείχθηκε άκρως επιτυχημένο και θεαματικό καθώς πέρα από τη μεγάλη προσέλευση κοινού, το πρώτο μεγάλο τουρνουά στην πρωτεύουσα της Σκωτίας από το 2003, είχε και ρεκόρ με 90 century.

 Η παραπάνω επίδοση αποτελεί την καλύτερη σε ranking τουρνουά στην σεζόν και την κορυφαία στις διοργανώσεις του Home Nations από τη δημιουργία τους το 2016, ξεπερνώντας τα 69 που σημειώθηκαν τον Οκτώβριο στο Μπέλφαστ για το όπεν Βόρειας Ιρλανδίας.

 Σε ό,τι αφορά την σχετική λίστα όλων των εποχών το όπεν Σκωτίας είναι με άνεση στις πρώτες 20 θέσεις καθώς το ξεπερνούν μόνο το παγκόσμιο πρωτάθλημα, που έχει μεγαλύτερη διάρκεια, το UK Championship και το International Championship. Ο Νιλ Ρόμπερτσον είχε τα περισσότερα στο τουρνουά, 9, με τον Κάιρεν Γουίλσον να ακολουθεί στα 8 και το νέο κάτοχο του τίτλου, Γκάρι Γουίλσον, να σημειώνει 7.

 Ο Τζαντ Τραμπ έφτασε τα 8 μάξιμουμ μπρέικ καριέρας στη νίκη με 4-0 επί του Μίτσελ Μαν ενώ ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ρόνι Ο’Σάλιβαν ήταν τρία δευτερόλεπτα μακριά από την επίτευξη του ταχύτερου century όλων των εποχών με 3 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα. Ο τρίτος σταθμός του Home Nations Series, το αγγλικό όπεν, αρχίζει τη Δευτέρα στο Μπρέντγουντ Σέντερ του Έσεξ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα