fbpx

Ενισχύει τις γυναικείες εγκαταστάσεις ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου η RFU

Ενισχύει τις γυναικείες εγκαταστάσεις ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου η RFU

Η Rugby Football Union έχει στόχο την εξέλιξη του γυναικείου παιχνιδιού ενόψει του παγκοσμίου κυπέλλου του 2025 με ένα νέο ταμείο να σχεδιάζεται ώστε να κάνει τους συλλόγους ένα ακόμα πιο προσβάσιμο μέρος για γυναίκες και κορίτσια.

 Το συγκεκριμένο ταμείο θα έχει στη διάθεσή του το ποσό των 7 εκατομμυρίων λιρών που θα δώσει σε τμήματα υποδομής με στόχο να βελτιωθούν οι τουαλέτες, τα αποδυτήρια και να δημιουργηθούν κοινωνικοί χώροι φιλικοί προς τις γυναίκες από το 2023 μέχρι το 2027.

 Η Τζέσικα Γούντκοκ, υπεύθυνη του σχεδίου, είπε: «Πρόκειται για ένα πολύ συναρπαστικό σχέδιο και είμαι πολύ υπερήφανη που θα έχω έναν ρόλο σε κάτι που θα ενθαρρύνει τη θετική αλλαγή και ελπίζω αυτή η αλλαγή να είναι μόνιμη στο παιχνίδι. Μιλήσαμε με γυναίκες και κορίτσια, είτε σε επίπεδο αθλητριών, είτε σε επίπεδο επισκεπτριών και διαιτητριών για να διασφαλίσουμε ότι παρέχουμε όσα χρειάζονται μέσα στους συλλόγους. Είναι πολύ σημαντικό να ακούς τους ανθρώπους που είναι ήδη στο παιχνίδι και να ενθαρρύνεις νέους να μπουν σε αυτό».

 Περισσότεροι από 600 σύλλογοι έχουν τμήματα γυναικών και κοριτσιών στην Αγγλία με τον αριθμό να αυξάνεται σημαντικά τα τελευταία χρόνια ενώ η εθνική ομάδα γυναικών της Αγγλίας, οι Red Roses, μετρούν 30 διεθνείς νίκες στην σειρά, επίδοση που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα