fbpx

Αντιδράσεις για το καλεντάρι από Στίβενς και Σελτ (vid)

Αντιδράσεις για το καλεντάρι από Στίβενς και Σελτ (vid)

Ο Μάθιου Σελτ φάνηκε επικριτικός απέναντι στο καλεντάρι του αθλήματος λέγοντας ότι η ομοσπονδία δεν κάνει αρκετά για να αντικαταστήσει τα τουρνουά στην Κίνα. Το World Snooker Tour δεν έχει βρεθεί στη χώρα από το 2019 εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και ο Σελτ αισθάνεται ότι η οικονομική δομή και ο αριθμός τουρνουά στο παιχνίδι είναι – όπως είπε – αηδιαστικός.

 «Αν βάζεις 20 τουρνουά σε μία χρονιά και κερδίζεις μόνο 20.000 λίρες, τότε είναι δικό σου το λάθος. Το να λες όμως στον κόσμο ότι έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις χρήματα, το βρίσκω αρκετά ντροπιαστικό. Το βρίσκω ασεβές. Είναι κρίμα, επειδή αγαπώ το άθλημα, αγαπώ το παιχνίδι και δεν θα σταματήσω να το αγαπώ, αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζω να παίζω».

 Ο Σελτ βρίσκεται στο νούμερο 28 της παγκόσμιας κατάταξης και τον συνδέει στενή φιλία με τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Στίβεν Χέντρι, ο οποίος φάνηκε να βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος. Σε κάποια τουρνουά όπως αυτά του Home Nations, οι παίκτες εκτός των πρώτων 16 στον κόσμο θα πρέπει να δίνουν προκριματικά, συνήθως κάμποσες εβδομάδες πριν. Αυτοί οι προκριματικοί δεν διεξάγονται στο ίδιο μέρος με το κυρίως τουρνουά, κάτι με το οποίο διαφωνεί ο Χέντρι.

 «Το τωρινό σύστημα δεν είναι ελκυστικό για εμένα. Δεν καταλαβαίνω γιατί η ομοσπονδία δεν κατασκευάζει ένα συγκεκριμένο μέρος για τα προκριματικά επειδή έρχονται από όλη τη χώρα σε τυχαία κέντρα. Αυτό δεν σου δίνει κίνητρο. Η ατμόσφαιρα είναι θλιβερή».

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα