fbpx

Επιτυχημένο το Nations Cup για τον Ίκραμ

Επιτυχημένο το Nations Cup για τον Ίκραμ

Ο πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος, Ταγιάμπ Ίκραμ, χαρακτήρισε το κύπελλο εθνών ως μία πολύ ευπρόσδεκτη προσθήκη στο καλεντάρι που γνώρισε μεγάλη επιτυχία.

 Η Ινδία νίκησε την οικοδέσποινα Ισπανία με 1-0 και πήρε τον τίτλο στο πρώτο γυναικείο τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στη Βαλένθια. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Νότια Αφρική πήρε τον τίτλο στους άνδρες εντός έδρας, στο Πότσεφστρουμ, νικώντας στον τελικό την Ιρλανδία.

 «Ήταν σημαντικό για την ομοσπονδία να δημιουργήσουμε ένα τουρνουά για ομάδες που δεν αγωνίζονται στο Hockey Pro League αλλά βρίσκονται ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη», είπε ο Ίκραμ. «Είχα πολλές επαφές με προπονητές, παίκτες και παράγοντες και ήταν σαφές ότι το συγκεκριμένο τουρνουά έδωσε μία ευκαιρία σε αυτές τις ομάδες να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο, κάτι που έλειπε από το καλεντάρι μας».

 Η κατάκτηση του τίτλου δίνει και το δικαίωμα συμμετοχής στο FIH Pro League. «Δεν θέλουμε το FIH Hockey Pro league να είναι μία κλειστή λίγκα οπότε το σύστημα προβιβασμού-υποβιβασμού δείχνει φυσιολογικό και δίκαιο», είπε ο Πακιστανός ο οποίος υπόσχεται τη δημιουργία περισσότερων τουρνουά. Το 2023 αρχίζει έντομα με το παγκόσμιο κύπελλο ανδρών στο Μπουμπανεσβάρ της Ινδίας στις 13 Ιανουαρίου ενώ ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 29 του μήνα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα