fbpx

Ανασκόπηση Κανόε Καγιάκ 2022

Ανασκόπηση Κανόε Καγιάκ 2022

Μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες και ρεκόρ ήταν το 2022, για τους Έλληνες αθλητές και τις Ελληνίδες αθλήτριες του Κανόε Καγιάκ.

Σε διεθνές επίπεδο, ο Όμηρος-Μαρίνος Μοστιτσόγλου κατέλαβε την 7η θέση στο Μονό Καγιάκ (Κ1), στην απόσταση των 1000μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων, ενώ ήταν 8ος στα 5000μ. επίσης στην κατηγορία των Εφήβων. Στο Olympiac Hopes, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Μονό Καγιάκ (Κ1), στην απόσταση των 1000μ. στους εφήβους.

Επίσης, σπουδαία επιτυχία σημείωσαν οι Κωνσταντίνος Μεταξάς και Παντελεήων Τριγώνης στο Διπλό Κ2, καθώς κατέλαβαν την 8η θέση στην απόσταση των 500μ. του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων στη Σερβία, ενώ στο Olympic Hopes πήραν την 5η θέση στα 1000μ. εφήβων και την 6η θέση στα 500μ. εφήβων.

Στις εγχώριες διοργανώσεις, είχαμε σπουδαίες επιδόσεις από τους Έλληνες Αθλητές. Στο 7ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μεγάλων αποστάσεων στις 10 Απριλίου, όπου στα 5.000μ., μεγάλος νικητής ήταν ο Χρίστος Δρούζας του ΝΑΣ, με τους Κωνσταντίνο Μπενέτο (ΧΑΛ) και Παναγιώτη Αντωνίου (ΝΟΣ), να συμπληρώνουν το άρθρο. Στον αντίστοιχο αγώνα των γυναικών, η Ελευθερία Καμινάρη του Ναυτικού Ομίλου Χαλκίδας πανηγύρισε την πρώτη θέση, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Βασιλική Δρόσου (ΝΟΣ), ενώ την τρίτη κατέλαβε η Σάββια Χατζηχαραλάμπους (ΝΟΣ).

Στη συνολική βαθμολογία, ο Ναυτικός Όμιλος Χαλκίδας πανηγύρισε τον τίτλο, με 60 βαθμούς, τη δεύτερη θέση πήρε ο Γυμναστικός Ναυτικός Όμιλος «ΣΑΛΑΜΙΝΑ» με 20,5, ενώ τρίτος ήταν ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων με 17 βαθμούς.

Στο 32ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σπριντ 2022, που έλαβε χώρα στο Μαραθώνα στις 15-17 Ιουλίου, στην κατηγορία Κανόε Μονό των Γυναικών και τον τελικό των 200μ., η Ελευθερία Καμινάρη του Ναυτικού Ομίλου Χαλκιδας, πανηγύρισε την πρώτη θέση, με χρόνο 03:29:45, ενώ στον τελικό των ανδρών ο Στέφανος Δημόπουλος (ΙΟΘ) πήρε την πρώτη θέση (00:42.14) με τους Βλάντισλαβ Ντβούλιατ (ΟΛΥ) και Άρθουρ Γκογκιαν (ΚΑΛ) να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

Στο Διπλό Καγιάκ και ον τελικό των 200μ, το δίδυμο Αραμπατζίεβ-Μπενέτος της Χαλκίδας, πήραν την πρώτη θέση με χρόνο 00:35.14, με τους Μάτσα-Δρούζα (ΝΑΣ) και του Ιωάννου-Μελεμένη (ΧΑΝ), να κατακτούν τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα, ενώ στο Διπλό Καγιάκ των Γυναικών, το δίδυμο Κάβουρα-Χατζηχαραλάμπους (ΝΟΣ) κατέκτησε τον τίτλο με χρόνο 00:44.42, τη 2η θέση πήραν οι Καμινάρη-Μπαρδάκλη (ΧΑΛ), ενώ στην τρίτη θέση του βάθρου βρέθηκαν οι Λαγάκου-Βιώνη (ΝΑΣ).

Στο Μονό Καγιάκ των Ανδρών, μεγάλος νικητής ήταν ο Βλάντισλαβ Ντβούλιατ του Ολυμπιακού, με χρόνο 00:36.47, με τους Μελεμένη (ΧΑΝ) και Μάτσα (ΝΑΣ), να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα των νικητών. Στο Μεικτό Διπλό Καγιάκ, οι Καμινάρη-Μπενέτος πανηγύρισαν τον τίτλο του πρωταθλητή, αφήνοντας πίσω τους Αντωνίου-Κάβουρα (ΝΟΣ) και Μπαρδακλή-Αραμπατζίεβ (ΧΑΛ), ενώ στο Μονό Καγιάκ των Γυναικών η Μαρκέλα Κάβουρα του ΝΟΣ ήταν η μεγάλη νικήτρια, με τις Σοφία Παυλή (ΜΕΘ) και Ελευθερία Καμινάρη (ΧΑΛ), να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

Τέλος, το 32ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έκλεισε με τον τελικό του Τετραπλού Καγιάκ των 200μ. των ανδρών, με τον τίτλο να κατακτά ο Ολυμπιακός, με τους Σώρα, Ντβούλιατ και τα αδέλφια Μαινεμένιοι.

Πρωταθλήτρια ομάδα, αναδείχθηκε ο Ναυτικός Όμιλος Χαλκίδας με 390,5 πόντους, με τη δεύτερη θέση να πηγαίνει στον Ναυτικό Αθλητικό Σύνδεσμο με 326,5 βαθμούς, ενώ την τρίτη θέση πήρε ο Γυμναστικός Ναυτικός Όμιλος «ΣΑΛΑΜΙΝΑ» με 130,5.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα