fbpx

Τζόουνς: “Καθόλου απίθανο δύο μικρές χώρες να φτάσουν στα ημιτελικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου”

Τζόουνς: “Καθόλου απίθανο δύο μικρές χώρες να φτάσουν στα ημιτελικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου”

Όλο και πιο ανοικτό θεωρεί ο Έντι Τζόουνς πως είναι το παράθυρο για εθνικές ομάδες μικρών χωρών να κάνουν την έκπληξη στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι. Ο 62χρονος, μέχρι προσφάτως προπονητής της Εθνικής Αγγλίας, πήρε ως παράδειγμα τις πορείες Μαρόκου και Κροατίας στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, θεωρώντας πως στο ράγκμπι υπάρχει ακόμη πιο πρόσφορο έδαφος για να αναδειχθούν τέτοιες εκπλήξεις στη διοργάνωση του 2023.

“Μία μικροσκοπική χώρα όπως το Μαρόκο ή η Κροατία έφτασαν στην τελική τετράδα (του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου). Στο ράγκμπι, το ζήτημα δεν είναι ο μεγάλος πληθυσμός της χώρας. Είναι περισσότερο θέμα παράδοσης, οπότε δεν γίνεται να αποκλείσεις το ενδεχόμενο δύο μικρές χώρες να βρεθούν στην τελική τετράδα.

Φανταστείτε μία τετράδα ημιτελικών με Νέα Ζηλανδία, Νότιο Αφρική, Ιαπωνία και Φίτζι. Φανταστείτε πόσο συναρπαστικό θα ήταν κάτι τέτοιο. Εντάξει, ίσως να μην ήταν συναρπαστικό για την Ιρλανδία ή τη Γαλλία, ωστόσο παραμένει κάτι που είναι εφικτό.

Υπάρχει πλέον ισοσκέλιση και σε επίπεδο προπονητών. Για παράδειγμα, η Ιαπωνία διαθέτει τον Τζέιμι Τζόζεφ και τον Τόνι Μπράουν, ο οποίος φαντάζομαι πως είναι αρκετά καλός για να κοουτσάρει τους All Blacks. Αυτό είναι πλεονέκτημα για την Ιαπωνία.

Τα Φίτζι έχουν ένα παγκόσμιας κλάσης προπονητικό κέντρο που δεν το διέθεταν πριν. Όλες αυτές οι αλλαγές που γίνονται επιτρέπουν σε αρκετές χώρες να ανεβούν επίπεδο. Έτσι, η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο ισορροπημένη στον αγωνιστικό χώρο”, σχολίασε χαρακτηριστικά ο Τζόουνς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα