fbpx

Στην κορυφή έκλεισαν το 2022 οι Ηνωμένες Πολιτείες

Στην κορυφή έκλεισαν το 2022 οι Ηνωμένες Πολιτείες

Η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος ανακοίνωσε την κατάταξη με την οποία έκλεισε η προηγούμενη χρονιά με την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών να κατέχει την κορυφή.

 Οι Ηνωμένες Πολιτείες διατήρησαν την πρώτη θέση με 4.288 βαθμούς σε μία χρονιά που τις είδε να κερδίζουν τον τίτλο στα World Games στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα αλλά και τα προκριματικά της αμερικανικής ζώνης για το φετινό παγκόσμιο κύπελλο.

 Στη 2η θέση παρέμεινε η Ιαπωνία με 2.697 βαθμούς ωστόσο η μεγάλη κερδισμένη του έτους ήταν η κινεζική Ταϊπέι που με το χάλκινο μετάλλιο στα World Games ανέβηκε τρεις θέσεις και πλέον είναι 3η με 2.502 βαθμούς. Ο Καναδάς υποχώρησε στην 4η θέση ενώ το Πουέρτο Ρίκο ολοκληρώνει την πρώτη πεντάδα.

 Στο ανδρικό σόφτμπολ, διαφορετική μορφή από το μπέιζμπολ, η Αργεντινή έκλεισε για πρώτη φορά μία χρονιά στην κορυφαία θέση καθώς είχε 3.722 βαθμούς χάρη στην 4η θέση στο παγκόσμιο κύπελλο της Νέας Ζηλανδίας και τη νίκη στα προκριματικά για το παγκόσμιο κύπελλο U23. Ο Καναδάς τερμάτισε δεύτερος με 2.954 βαθμούς, κερδίζοντας μία θέση μετά το αργυρό μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο. Η Ιαπωνία έπεσε στην 3η θέση με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Αυστραλία να μένει στην 4η ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες ολοκληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα