fbpx

Μεγάλες μορφές: Ανρί Λακρουά

Μεγάλες μορφές: Ανρί Λακρουά

Μαζί με τους Φιλίπ Κιντέ και Φιλίπ Σουσό, ο Ανρί Λακρουά συμπληρώνει την χρυσή τριάδα όχι μόνο του γαλλικού, αλλά και του παγκόσμιου πετάνγκ. Γεννημένος το 1975 είναι ο νεαρότερος της… τριανδρίας, ωστόσο μπήκε από την εφηβεία πολύ δυναμικά στο άθλημα, έτσι τη δεκαετία του 1990 ήταν ήδη έτοιμος να λάμψει στη διεθνή σκηνή.

Βασικότερο επίτευγμα του Λακρουά που τον κατατάσσει ανάμεσα στους κορυφαίους όλων των εποχών είναι οι 13 τίτλοι που έχει κατακτήσει σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, έχοντας έτσι μόλις έναν λιγότερο από τους Κιντέ και Σουσό (έχουν από 14). Ο πρώτος παγκόσμιος τίτλος για τον Λακρουά είχε έρθει το 2001 και ο τελευταίος το 2021, υπογραμμίζοντας το γεγονός πως διατηρείται σε κορυφαίο επίπεδο.

Στην πλούσια συλλογή του φυσικά υπάρχει… ποικιλία τίτλων, με δύο χρυσά μετάλλια σε World Games, τρία χρυσά από Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και ένα ακόμη χρυσό σε Μεσογειακούς Αγώνες να είναι τα πιο ξεχωριστά “λάφυρά” του. Σε επίπεδο συλλόγων, μετράει πέντε Ευρωπαϊκά Κύπελλα, ενώ εντός συνόρων έχει στεφθεί 15 φορές πρωταθλητής Γαλλίας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα