fbpx

Μεγάλες μορφές: Μπρουνό Λε Μπουρσικό

Μεγάλες μορφές: Μπρουνό Λε Μπουρσικό

Γεννημένος το 1977 στη Γαλλία, ο Μπρουνό Λε Μπουρσικό θα μπορούσε να επισκιαστεί από τις γιγαντιαίες μορφές των Φιλίπ Κιντέ, Φιλίπ Σουσό και Ανρί Λακρουά, ωστόσο η ως τώρα πορεία του απέδειξε πως είναι… αυτόφωτος, καταφέρνοντας να βρει τον δρόμο προς τη δόξα στο πετάνγκ. Πρόκειται για έναν παίκτη που εμφανίστηκε με αξιώσεις στη διεθνή σκηνή στη δεκαετία του 2000 και έκτοτε καθιερώθηκε όσο ελάχιστοι.

Η πρώτη πολύ μεγάλη στιγμή του Λε Μπουρσικό ήταν η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο τριπλό, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2004. Όπως απέδειξε η ιστορία, αυτό ήταν όμως απλά το… ορεκτικό. Ακολούθησαν άλλοι έξι παγκόσμιοι τίτλοι για τον σπουδαίο Γάλλο, με τον πιο πρόσφατο να έρχεται το 2012. Παράλληλα πήρε και τρία ασημένια μετάλλια, με το πιο πρόσφατο να γίνεται δικό του το 2016.

Η πλούσια συλλογή με μεγάλους διεθνείς τίτλου συμπληρώνεται και από το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2009. Εντός συνόρων, ο Λε Μπουρσικό έχει στεφθεί τέσσερις φορές Πρωταθλητής Γαλλίας (2002, 2003, 2005, 2014), ενώ μετράει και τρεις συμμετοχές σε τελικό, οι οποίες όμως εν τέλει δεν συνοδεύτηκαν και από το τρόπαιο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα