fbpx

Μεγάλες μορφές: Ντιλάν Ροσέ

Μεγάλες μορφές: Ντιλάν Ροσέ

Η… νέα γενιά του πετάνγκ έχει ήδη βρει εδώ και κάποια χρόνια τον βασικό της εκπρόσωπο και αυτός είναι ο Ντιλάν Ροσέ. Γεννημένος στη Γαλλία το 1991 ο Ροσέ είναι εν μέρει και.. γιος του μπαμπά, καθώς ο πατέρας του, Μπρουνό Ροσέ, όχι απλά είναι επίσης παίκτης, αλλά είναι και κάτοχος ενός χρυσού μεταλλίου σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα από το 2004. Βέβαια, τότε ήδη ο γιος είχε βρε τον δρόμο του.

Η πρώτη “ηχηρή”παρουσία του Ροσέ στο διεθνές προσκήνιο ήρθε το 2005, όταν σε ηλικία 14 ετών κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων με την Εθνική Γαλλίας. Την επόμενη χρονιά, έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία που φτάνει στα ημιτελικά του Γαλλικού Πρωταθλήματος, έναν ακόμη χρόνο αργότερα, το 2007, έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης στο τριπλό, έχοντας μάλιστα ως συμπαίκτη και τον πατέρα του.

Εν τέλει, η απόλυτη καθιέρωση του Ντιλάν Ροσέ ήρθε στη δεκαετία του 2010. Όντως ώριμος και έτοιμος πια, καθιερώθηκε στην Εθνική Γαλλίας και κατέκτησε πέντε χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Το πρώτο ήρθε το 2012 και το πιο πρόσφατο το 2021. Την ίδια περίοδο πήρε ένα χρυσό σε World Games, δύο χρυσά σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, ενώ… πρόλαβε να πάρει και 13 φορές τον τίτλο του Πρωταθλητή Γαλλίας, από το 2011 έως το 2022.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα