fbpx

Η Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚΝ/ΑΚ απαντά στο θέμα της έξωσης του Ε.Ν.Ο. Αιγυπτιωτών από τις εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά

Η Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚΝ/ΑΚ απαντά στο θέμα της έξωσης του Ε.Ν.Ο. Αιγυπτιωτών από τις εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά

Με αφορμή την έξωση του Ε.Ν.Ο. Αιγυπτιωτών από τις εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά, η πρόεδρος του ΕΑΚΝ/ΑΚ κ. Μερόπη Μοσχογιάνη, απάντησε, για λογαριασμό όλων των μελών της Επιτροπής Διοίκησης, στις ερωτήσεις του ApexSports.gr για όλα όσα αφορούν το θέμα.

Μπορούμε να έχουμε μια τοποθέτηση σας για το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με τον Ε.Ν.Ο.Α.;

«Ναι βεβαίως και ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε.

Oι εγκαταστάσεις του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά αποτελούν τμήμα του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά και το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά διαχειρίζονταν αυτές δυνάμει του από 31.10.2016 ιδιωτικού συμφωνητικού παραχώρησης χώρων και εγκαταστάσεων μεταξύ της Ελληνικό ΑΕ, του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, έχοντας την υποχρέωση να τις αποδώσει στην Ελληνικό ΑΕ κατά τα όσα στο νόμο και στο άνω συμφωνητικό ορίστηκαν, τότε.

Το 2020 σε μια δύσκολη περίοδο για τον ΕΝΟΑ, όταν προσπαθούσε να βρει στέγη, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης και η Διοίκηση του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, προχωρήσαμε σε παραχώρηση προσωρινής χρήσης χώρου έναντι νόμιμου αντιτίμου στον όμιλο. Στο σχετικό συμφωνητικό παραχώρησης έγινε και μνεία των ανωτέρω και, ακόμα, περιλήφθηκε όρος για την πρόωρη λήξη της παραχώρησης, εφόσον το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά καλούνταν να αποδώσει τον παραχωρηθέντα χώρο στην Ελληνικό ΑΕ πριν από τη λήξη της περιόδου παραχωρήσεως, του σωματείου υποχρεούμενου στην περίπτωση αυτή να μας αποδώσει άμεσα τον χώρο.

Να επισημάνουμε ότι ο παραπάνω όρος έχει συμπεριληφθεί σε όλα τα ιδιωτικά συμφωνητικά με τα αθλητικά σωματεία και τους φορείς που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων του αθλητικού κέντρου.» 

Η απόφαση της Διοίκησης για την απόδοση των χώρων στην Ελληνικό ΑΕ πως πάρθηκε;

«Οι υποχρεώσεις του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά για τη διαχείριση των χώρων και των εγκαταστάσεών του, συμπεριλαμβανόμενης της υποχρέωσής του για απόδοση των χώρων αυτών στην Ελληνικό ΑΕ, προβλέπονται στον νόμο, η τήρηση του οποίου είναι αυτονόητη και μάλιστα αποτελούσε μονόδρομο στην ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά.

Να υπενθυμίσω ότι με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού,  κ. Λευτέρη Αυγενάκη, στην επταμελή Επιτροπή Διοίκησης έχουν τοποθετηθεί τέσσερις Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές, που με τις γνώσεις και την αθλητική τους εμπειρία, εμπλουτίζουν την διαδικασία λήψης των αποφάσεων της Επιτροπής Διοίκησης.»

Κατανοητά όλα αυτά αλλά εσείς σαν Διοίκηση θα μπορούσατε να κάνετε κάτι για αυτό;

«Η Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά ανέκαθεν πράττει οτιδήποτε είναι εφικτό για την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε όλους τους χρήστες των χώρων και εγκαταστάσεών μας, πάντοτε όμως εντός των ορίων των αρμοδιοτήτων του ΝΠΔΔ, η μόνη δε αρμοδιότητα που διαθέτει ο Φορέας σε σχέση με τη χρήση χώρων στον Άγιο Κοσμά από αθλητικά σωματεία, είναι να παραχωρεί στα ενδιαφερόμενα σωματεία τους χώρους και τις εγκαταστάσεις του – εύλογα μέχρι την κατά τα ανωτέρω παράδοσή τους στην Ελληνικό ΑΕ – με τη διαδικασία που εκάστοτε ορίζεται.

Κατόπιν των ανωτέρω, ζητήθηκε από τον ΕΝΟΑ να αποδώσει τους χώρους του, στην Ελληνικό ΑΕ, το αργότερο έως την 20.01.2023, τηρουμένων όλων όσων έχουν αναφερθεί στη σύμβαση την οποία επαναλαμβάνω είμαστε υποχρεωμένοι εκ του νόμου να τηρήσουμε και όπως είναι κατανοητό, είναι αδύνατον, ως Επιτροπή Διοίκησης, να κάνουμε διακρίσεις ανάμεσα στους φορείς/σωματεία που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά.

Σε κάθε περίπτωση οποιοδήποτε αίτημα έχει ο ΕΝΟΑ σχετικά με την παραμονή του εντός του χώρου του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά θα πρέπει να απευθύνετε  στην  διοίκηση της Ελληνικό ΑΕ.» 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα