fbpx

Η Αυστραλία αποσύρθηκε από την σειρά αναμετρήσεων με το Αφγανιστάν λόγω… Ταλιμπάν

Η Αυστραλία αποσύρθηκε από την σειρά αναμετρήσεων με το Αφγανιστάν λόγω… Ταλιμπάν

Η ανδρική ομάδα της Αυστραλίας δεν θα πάρει μέρος στην σειρά των μονοήμερων αναμετρήσεων με το Αφγανιστάν εξαιτίας των αυστηρών περιορισμών που έχουν θέσει οι Ταλιμπάν αναφορικά με τα δικαιώματα των γυναικών.

 Το ισλαμιστικό καθεστώς επέστρεψε στην εξουσία στο Αφγανιστάν με τις γυναίκες να πρέπει να καλύπτουν τα πρόσωπά τους όταν βρίσκονται σε δημόσιο χώρο ενώ δεν έχουν το δικαίωμα να σπουδάζουν και να αθλούνται σύμφωνα με το νόμο της Σαρία. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έφυγαν από τη χώρα σε διάστημα ενός έτους με το μέλος της ΔΟΕ, την Σαμίρα Ασγκάρι, να περιγράφει την κατάσταση ως φυλακή για τις γυναίκες.

Η ομοσπονδία κρίκετ της Αυστραλίας μετά από συνεννόηση με την κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να ματαιώσει την προγραμματισμένη σειρά των τριών αναμετρήσεων με το Αφγανιστάν που θα γινόταν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το Μάρτιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η Αυστραλία είχε ματαιώσει και το Test Match με το Αφγανιστάν τον Νοέμβριο του 2021 για τον ίδιο λόγο ωστόσο οι δύο χώρες αναμετρήθηκαν πέρυσι στο πλαίσιο του παγκοσμίου κυπέλλου Τ20. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Αφγανιστάν είναι το μοναδικό πλήρες μέλος της διεθνούς ομοσπονδίας, της ICC, που δεν διαθέτει εθνική ομάδα γυναικών.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα