fbpx

Six Nations: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του τουρνουά

Six Nations: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του τουρνουά

Τρεις ημέρες απομένουν για την έναρξη του Six Nations του 2023. Το ιστορικό εξαεθνές τουρνουά του ράγκμπι θα έχει φέτος την 24η έκδοσή του υπό τη σημερινή του μορφή, καθώς πραγματοποιείται κάθε χρόνο αδιάκοπα από το 2000 μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, συνιστά τον… απόγονο του Home Nations, του βρετανικού τουρνουά δηλαδή όπου συμμετείχαν Αγγλία, Σκωτία, Ιρλανδία και Ουαλία με έτος “γεννήσεως” το 1883, αποτελώντας έτσι μία από τις αρχαιότερες αθλητικές διοργανώσεις που επιβιώνουν έως τις ημέρες μας.

Αγγλία, Σκωτία, Ιρλανδία*, Ουαλία, Γαλλία και Ιταλία αποτελούν τις έξι παραδοσιακές συμμετέχουσες του 21ου αιώνα και όλες οι ομάδες είναι κάτι παραπάνω από έτοιμες για δράση. Φυσικά, το φετινό Six Nations θα έχει σε σημαντικό βαθμό και χαρακτήρα προετοιμασίας ενόψει του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ράγκμπι, που διεξάγεται το ερχόμενο φθινόπωρο.

Το τουρνουά διεξάγεται υπό τη μορφή ενός μίνι πρωταθλήματος και θα απαρτίζεται από 5 αγωνιστικές, με την πρωταθλήτρια να είναι στο φινάλε εκείνη που θα βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η πρεμιέρα θα γίνει στις 4 Φεβρουαρίου με την Ουαλία να υποδέχεται την Ιρλανδία και την Αγγλία να φιλοξενεί λίγο αργότερα τη Σκωτία. Την επόμενη ημέρα η αγωνιστική κλείνει με τη μάχη της Ιταλίας κόντρα στην κάτοχο του τίτλου Γαλλία.

Το πρόγραμμα του Six Nations:

1η Αγωνιστική
Ουαλία-Ιρλανδία (04/02)
Αγγλία-Σκωτία (04/02)
Ιταλία-Γαλλία (05/02)

2η Αγωνιστική
Ιρλανδία-Γαλλία (11/02)
Σκωτία-Ουαλία (11/02)
Αγγλία-Ιταλία (12/02)

3η Αγωνιστική
Ιταλία-Ιρλανδία (25/02)
Ουαλία-Αγγλία (25/02)
Γαλλία-Σκωτία (26/02)

4η Αγωνιστική
Ιταλία-Ουαλία (11/03)
Αγγλία-Γαλλία (11/03)
Σκωτία-Ιρλανδία (12/03)

5η Αγωνιστική
Σκωτία-Ιταλία (18/03)
Γαλλία-Ουαλία (18/03)
Ιρλανδία-Αγγλία (18/03)

*Η Εθνική Ιρλανδίας που συμμετέχει στο Six Nations απαρτίζεται από παίκτες προερχόμενους τόσο από την Ιρλανδία όσο και τη Βόρειο Ιρλανδία, αποτελώντας μία μεικτή ομάδα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα