fbpx

NFL: Αυτή είναι η ιστορία του Γιώργου Καρλαύτη

NFL: Αυτή είναι η ιστορία του Γιώργου Καρλαύτη

Στην πρώτη του χρονιά με τους Kansas City Chiefs, ο Γιώργος Καρλαύτης, ο…Furious George, όπως τον αποκαλούν αναδείχθηκε νικητής στο 57ο Super Bowl του NFL.

Ο ίδιος μίλησε στη Mirror Sport της Αριζόνα για τη διαδρομή του από την υδατοσφαίριση στο αμερικανικό ποδόσφαιρο, μία ιστορία που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως σύγχρονη ελληνική μυθολογία.

 Ο Καρλαύτης γεννήθηκε στην Αθήνα και ασχολήθηκε με τον αθλητισμό ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του, Μαθιού, αξιοποιώντας στην συνέχεια το ταλέντου για να ασχοληθεί με το μπάσκετ, την σφαιροβολία και την υδατοσφαίριση φτάνοντας να αγωνιστεί και σε επίπεδο εθνικής ομάδας.

 Δυστυχώς ο πατέρας του «έφυγε» από τη ζωή το 2014 και η Αμερικανίδα μητέρα του, η Έιμι, αποφάσισε να μετοικήσουν στο δυτικό Λαφαγιέτ της Ιντιάνα και εκεί ανακάλυψε το αμερικανικό ποδόσφαιρο.

«Φύγαμε από την Ελλάδα όταν ήμουν 13, μετά το θάνατο του πατέρα μου», είπε ο Καρλαύτης. «Μετακομίσαμε για να είμαστε πιο κοντά στην οικογένεια της μητέρας μου και το σύστημα υποστήριξης που υπάρχει εκεί. Ήταν προφανώς κάτι που θα συνέβαινε όπως και να έχει επειδή υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες εδώ. Η ζωή είναι κάπως ευκολότερη στην Ιντιάνα συγκριτικά με μία μεγάλη πόλη όπως η Αθήνα. Το φούτμπολ άρχισε για εμένα όταν μετακομίσαμε. Αρχικά δεν ήθελα να παίζω. Ήμουν διστακτικός γιατί γίνονταν πολλά αλλά είχα προπονητές και συμπαίκτες που με έπεισαν να κάνω περισσότερα για το θέμα της κοινωνικοποίησης. Άρχισα να μεγαλώνω, να δυναμώνω και να γίνομαι ταχύτερος από εκείνος και κατάλαβα ότι δεν θα ήμουν καλός σε αυτό το παιχνίδι. Από εκεί όλα άρχισαν να βελτιώνονται».

Ο Καρλαύτης εντυπωσίασε στο κολλέγιο του Purdue όπου ψήλωσε ακόμα περισσότερο μέσα στην τριετία προτού βρεθεί στα Draft του 2022. Με το νούμερο 30 στις επιλογές, οι Chiefs τον επέλεξαν για να δουλέψει με τον Στιβ Σπανιόλο και να ενισχύσει την αμυντική γραμμή με προοπτική για το μέλλον αν και η επιτυχία ήρθε πολύ πιο γρήγορα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα