fbpx

Οι Κάνσας Σίτι Τσιφς κατέκτησαν το Super Bowl LVII με 38-35 επί των Φιλαδέλφεια Ιγκλς (pic, vids)

Οι Κάνσας Σίτι Τσιφς κατέκτησαν το Super Bowl LVII με 38-35 επί των Φιλαδέλφεια Ιγκλς (pic, vids)

Οι Κάνσας Σίτι Τσιφς νίκησαν τους Φιλαδέλφεια Ιγκλς με 38-35 σε μια αναμέτρηση με υψηλό σκορ και κατέκτησαν τη δεύτερη νίκη τους στο Super Bowl μέσα σε τέσσερα χρόνια την Κυριακή (12/2).

Η νίκη ήρθε με γκολ 27 γιάρδων από τον Χάρισον Μπάτκερ 11 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του αγώνα.

Ο Πάτρικ Μαχόουμς φάνηκε να επιδεινώνει εκ νέου το διάστρεμμα του υψηλού αστραγάλου του στο τέλος της δεύτερης περιόδου, αλλά κατάφερε να επαναφέρει την ομάδα του από το ημίχρονο με 10 πόντους διαφορά.

Με την κατάκτηση του Super Bowl LVII, ο Μαχόμες έγινε ο πρώτος πολυτιμότερος παίκτης του Associated Press NFL που κερδίζει το Lombardi Trophy την ίδια σεζόν από τότε που το έκανε ο Κερτ Γουόρνερ με τους Ραμς το 1999.

Εκτελώντας 21 από τις 27 πάσες για 182 γιάρδες και τρία touchdowns χωρίς interceptions την Κυριακή, ο Μαχόουμς οδήγησε τους Chiefs σε ένα drive στην τέταρτη περίοδο για να προετοιμάσει το νικητήριο field goal του Μπάτκερ. Το scramble του Μαχόουμς με 26 γιάρδες σε αυτή την προσπάθεια έβαλε τους Chiefs σε απόσταση βολής για γκολ και αύξησε το συνολικό του αριθμό σε 44 γιάρδες για το παιχνίδι.

Εντωμεταξύ, ο Άντι Ριντ έγινε ο 14ος προπονητής που κατακτά πολλά Super Bowl και το έκανε ξεπερνώντας την ομάδα που διοικούσε από το 1999 έως το 2012.

Μετά από μια κανονική σεζόν 14-3 και τρεις σκληρές νίκες στην postseason, οι Τσιφς στέκονται μόνοι τους πρωταθλητές Super Bowl για τρίτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ονειρεμένη χρονιά για τον δικό μας Γιώργο Καρλαύτη, που αγωνίστηκε στην μεγαλύτερη διάρκεια του Super Bowl LVII

Ο απόφοιτος του Περντιού, που μετακόμισε στις ΗΠΑ από την Αθήνα σε ηλικία 13 ετών, στην πρώτη του σεζόν στο NFL ευτύχησε να πάρει και τον τίτλο στο Super Bowl.

Ο Καρλαύτης έγινε ο δεύτερος Έλληνας που κατακτά πρωτάθλημα στο Αμερικανικό ποδόσφαιρο (ο Ελληνικής καταγωγής, αλλά Αμερικανός Κρις Μαραγκός το είχε κατακτήσει το 2018), άθλημα το οποίο όταν μετακόμιζε στις ΗΠΑ, δεν γνώριζε καν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα