fbpx

Μεγαλύτερα έπαθλα για τα maximum θέλει ο Στίβεν Χέντρι

Μεγαλύτερα έπαθλα για τα maximum θέλει ο Στίβεν Χέντρι

Ο Στίβεν Χέντρι πιστεύει ότι το έπαθλο για ένα maximum break πρέπει να είναι μεγαλύτερο καθώς πρόκειται για το τελειότερο αποτέλεσμα στο σνούκερ.

 Ένα τέτοιο break των 147 πόντων άξιζε 147.000 λίρες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τη δεκαετία του 1990, κάτι που είχαν κερδίσει τόσο ο Στίβεν Χέντρι όσο και ο επίσης 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Ρόνι Ο’Σάλιβαν. Το πρώτο επίσημο σημειώθηκε από τον Στιβ Ντέιβις στο Lada Classic του 1982 με έπαθλο τότε ένα αυτοκίνητο του Ρώσου κατασκευαστή.

 Με τα maximum break να γίνονται συχνότερα το έπαθλο έπεσε στις 5.000 λίρες ενώ πρόσφατα η αξία πήρε και πάλι την ανηφόρα καθώς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022 απέδιδε 40.000 λίρες.

  «Πάντα πρέπει να υπάρχει ένα σπουδαίο έπαθλο για ένα maximum», είπε ο Χέντρι. «Μία από τις διαφωνίες είναι ότι δεν θέλουν να δίνουν περισσότερα χρήματα αλλά τι θα έλεγαν για ένα αυτοκίνητο ή ένα όμορφο ρολόι ή κάτι τέτοιο; Είναι το τελειότερο που μπορείς να πετύχεις στο σνούκερ και δεν συμβαίνει τόσο συχνά. Τα nine-darters είναι πολύ συχνότερα στα νταρτς. Δεν ξέρεις πως θα πάνε οι μπάλες και τα 36 χτυπήματα θα πρέπει να είναι τέλεια».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα