fbpx

Παγκόσμιο γυναικών: Επικριτική για το ύψος του επάθλου η Έβανς

Παγκόσμιο γυναικών: Επικριτική για το ύψος του επάθλου η Έβανς

Η Ριάνε Έβανς, 12 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στις γυναίκες, κατέκρινε το ύψος του χρηματικού επάθλου που προβλέπεται για την κάτοχο του τίτλου.

 Η Αγγλίδα ηττήθηκε με 5-3 από την έφηβη Κινέζα Μπάι Γιουλούιν ενώ ήταν μπροστά με 3-1 στα ημιτελικά της φετινής διοργάνωσης, ένα αποτελέσματα που μπορεί να της κοστίσει το δικαίωμα μα αγωνίζεται στο World Snooker Tour τα επόμενα 2 χρόνια.

 Έχοντας και το ρόλο της αναλύτριας στο Eurosport, η Έβανς θα ήθελε μεγαλύτερες αποδοχές στη γυναικεία έκδοση του παιχνιδιού με την ίδια να χαρακτηρίζει ως…αηδιαστική τη διαφορά με τα αντίστοιχα ποσά για τους άνδρες.

 Η 19χρονη Γιουλούιν αντιμετώπισε στον τελικό της Μπανγκόκ της ντόπια, την Ταϊλανδή, Μπαϊπάτ Σιριπαπόρν με την τελευταία να παίρνει τα τελευταία 4 φρέιμ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-2 και να παίρνει τον τίτλο που φέρει το όνομα της Μάντι Φίσερ και το έπαθλο των 6.000 λιρών.

 Συγκριτικά, ο Ρόνι Ο’Σάλιβαν έγινε πλουσιότερος κατά 500.000 λίρες όταν αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής για 7η φορά στην καριέρα του τον περασμένο Μάιο στο Crucible Theatre του Σέφιλντ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα