fbpx

The Masters: Οι κορυφαίες στιγμές στην ιστορία (vids)

The Masters: Οι κορυφαίες στιγμές στην ιστορία (vids)

Με τη μάχη για το «Green Jacket» να είναι προ των πυλών ας θυμηθούμε τις κορυφαίες στιγμές του Masters.

 Το Augusta National στην Τζόρτζια έχει δει μερικές από τις σπουδαιότερες στιγμές στην σύγχρονη ιστορία του γκολφ, όπως την επιστροφή στη δόξα του Τάιγκερ Γουντς, το τελευταίο «ζήτω» του Τζακ Νικλάους αλλά και την επιτυχία του Τζον Ραμ.

 Στα 21 του χρόνια ο Τάιγκερ Γουντς είχε ήδη κάνει γνωστό το όνομά του προτού φτάσει στην Ογκάστα για το πρώτο του Major ως επαγγελματίας το 1997. Ήδη επιτυχημένος σε ερασιτεχνικό επίπεδο, με μεγάλες εμπορικές συμφωνίες και τρεις τίτλους σε λίγους μήνες έκανε το βήμα παραπάνω.

Όταν ο Τζακ Νικλάους εμφανίστηκε το 1986  ήταν 46 ετών και χωρίς τίτλο στο PGA Tour για 2 χρόνια, 6 μετά τον τελευταίο του θρίαμβο σε Major. Οι πρώτοι 2 γύροι δεν πήγαν καλά αλλά στον τέταρτο και τελευταίο έκανε την επική ανατροπή με τους Σέβε Μπαγεστέρος, Γκρεγκ Νόρμαν και Τιμ Κάιτ να μην του στερνούν το έκτο και τελευταίο πράσινο σακάκι.

Το άλμπατρος του Τζιν Σαραζέν στο Masters του 1935 μπορεί να είναι το χτύπημα που ακούστηκε περισσότερο στον κόσμο ωστόσο το chip-in του Τάιγκερ Γουντς στο τουρνουά του 2005 σίγουρα είναι εκείνο που είδαν τα περισσότερα μάτια στην Ογκάστα.

Ίσως το σπουδαιότερο χτύπημα που έχει δει η περιοχή και όχι μόνο, σημειώθηκε από τον Ισπανό Τζον Ραμ σε ένα προπονητικό γύρο ενόψει του τουρνουά του 2020. Ένα hole-in-one, ο ιδανικός τρόπος για να γιορτάσει τα 26α γενέθλιά του, κάτι που «έπιασε» η κάμερα και έγινε viral, Μπορεί να μην ήταν ο πρώτος που το έκανε καθώς είχε προηγηθεί ο Βιτζέι Σινχ (2009) και ο Μάρτιν Κάιμερ (2012) ωστόσο χάρισε θέαμα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα