fbpx

Ευρωπαϊκό: Κυρίαρχη στο Κ1 η Κίζλι

Ευρωπαϊκό: Κυρίαρχη στο Κ1 η Κίζλι

Η Βάντα Κίζλι ξεχώρισε για την Ουγγαρία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα canoe marathon παίρνοντας δύο χρυσά μετάλλια.

 Η 29χρονη αθλήτρια πήρε 4η διαδοχική νίκη στην κλασική απόσταση του μονοθέσιου καγιάκ στο Σλαβόνσκι Μπροντ της Κροατίας διανύοντας τα 26,2 χιλιόμετρα σε δύο ώρες τέσσερα λεπτά και 31 εκατοστά του δευτερολέπτου με την συμπατριώτισσά της, Σοφία Βόρος να παίρνει τη 2η θέση ενώ την τριάδα του βάθρου ολοκλήρωσε η Ισπανίδα Έβα Μπάριος. Η Κίζλι επικράτησε και στην συντομότερη απόσταση νικώντας την Κριστίνα Μπέντετς από την Σερβία ενώ η Μπάριος πήρε και σε αυτή την περίπτωση το χάλκινο μετάλλιο.

Η Λιουντμίλα Μπάμπακ από την Ουκρανία πήρε τον τίτλο για 5η φορά στο μονοθέσιο κανόε διανύοντας τα 15,4 χιλιόμετρα σε μία ώρα 22 λεπτά και 49,60 δευτερόλεπτα. Δεύτερη η Πολωνή Πολίνα Γκρσέλκιεβιτζ και 3η η Γαλλίδα Ισελίν Ουέ.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών ο παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Ισπανός Μανουέλ Χαρίδο, ήταν ο νικητής κάνοντας το βήμα παραπάνω από τη διοργάνωση της περασμένης χρονιάς. Στην σύντομη απόσταση η Πολωνία έκανε το 1-2 με τον Ματέουζ Μπόργκιελ να τερματίζει μπροστά από τον Ματέουζ Ζούκορα ενώ τρίτος ήταν ο Ισπανός Ντιέγκο Ρομέρο.

 Στον σύντομο αγώνα του μονοθέσιου καγιάκ ο Νορβηγός Έλβιν Βολντ πήρε τη νίκη ωστόσο στη μαραθώνια απόσταση ήταν τρίτος καθώς εκεί νικητής αναδείχθηκε ο Δανός Μαντς Πέντερσεν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα