fbpx

AFL: Αποσύρθηκε ο θρυλικός Λανς Φράνκλιν! (vid)

AFL: Αποσύρθηκε ο θρυλικός Λανς Φράνκλιν! (vid)

Ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες σε ολόκληρη την ιστορία του Αυστραλιανού Φούτμπολ και αδιαμφισβήτητα ο κορυφαίος επιθετικός του 21ου αιώνα, ο Λανς Φράνκλιν, αποφάσισε σε ηλικία 36 ετών θα βάλει οριστικό τέλος στην τρομερή καριέρα του. Ο “Buddy” ανακοίνωσε το φινάλε λίγο μετά τη γνωστοποίηση πως ένας τραυματισμός θα τον άφηνε εκτός συνέχειας για τις επόμενες εβδομάδες, τερματίζοντας έτσι πρόωρα τη σεζόν του.

Ο Λανς Φράνκλιν με τη σύζυγό του Τζεσίντα στην ανακοίνωση της απόσυρσής του.

Ο Φράνκλιν αποχωρεί από τα γήπεδα μετρώντας συνολικά με Hawthorn Hawks (2005-2013) και Sydney Swans (2014-2023) 354 συμμετοχές στο πρωτάθλημα του AFL και τον αδιανόητο αριθμό των 1.066 γκολ. Αυτή η επίδοση τον κατατάσσει τέταρτο σκόρερ όλων των εποχών και πρώτο μακράν από τον δεύτερο τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Ο Λανς Φράνκλιν (δεξιά) με το τρόπαιο του πρωταθλητή του AFL το 2013.

Συνολικά ο Φράνκλιν κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (2008, 2013), αναδείχθηκε τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ της σεζόν (2008, 2011, 2014, 2017), ενώ τις χρονιές 2010 και 2013 ένα δικό τέρμα είχε ψηφιστεί ως “Το Γκολ Της Χρονιάς”. Αξιοσημείωτο είναι πως ο Φράνκλιν ταλαιπωρήθηκε σε μεγάλο διάστημα της καριέρας του από τραυματισμούς, όπως και ψυχιατρικής φύσεως προβλήματα, τα οποία του στέρησαν πιθανόν ακόμη εντυπωσιακότερους αριθμούς και επιτεύγματα.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα