fbpx

Ευρωπαϊκό Κ14-17: Με τέσσερα μετάλλια επιστρέφει η Ελλάδα από την Ισπανία

Ευρωπαϊκό Κ14-17: Με τέσσερα μετάλλια επιστρέφει η Ελλάδα από την Ισπανία

Μεγάλη επιτυχία για την Εθνική Ομάδα Νέων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ14 και
Κ17
, που διεξήχθη στην Ισπανία, το διάστημα 9-13 Αυγούστου, η οποία επιστρέφει στη χώρα μας με
πολλά μετάλλια στις αποσκευές της.

Συγκεκριμένα Ιωάννης Κουσαθάνας, του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο αγώνισμα του άλματος με 36 μέτρα, το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα του σλάλομ, με επίδοση 3 μπάλες στα 11.25 μέτρα σχοινί με 55 χλμ. ισοφαρίζοντας το Πανελλήνιο ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος και χάλκινο μετάλλιο στο τρίαθλο, (συνολική βαθμολογία σλάλομ – φιγούρες – άλμα). Επίσης, κατέκτησε και την 5η θέση στις φιγούρες με 4.590 βαθμούς, στην κατηγορία κάτω των 14 ετών.

Ο Αλέξης Υψηλάντης Μανουδάκης, του Ομίλου Θαλασσίου Σκι Μουρικίου, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα του σλάλομ, με επίδοση 1 μπάλα στα 11.25 μέτρα σχοινί με 58 χλμ. και την 8η θέση στο αγώνισμα των φιγουρών με 4.040 βαθμούς, στην κατηγορία κάτω των 17 ετών.

Οι Πέτρος Τρύφωνας, του Ομίλου Θαλασσίου Σκι Παμβώτις και Εμμανουήλ Αλευράς, του Ομίλου Θαλασσίου Σκι Μουρικίου, ισοβάθμησαν στην 4η θέση στο σλάλομ, με επίδοση 1 μπάλα στα 11.25 μέτρα σχοινί με 58 χλμ., επιπλέον ο Αλευράς, κατέκτησε την 9η θέση στις φιγούρες με 4.020 βαθμούς.

Στους τελικούς των αγωνισμάτων του σλάλομ και των φιγουρών οι αθλήτριες μας, στη κατηγορία κάτω των 17 ετών κατέκτησαν:

Η Σοφία Ελένη Μαγκαφώση, του Ναυτικού Ομίλου Πόρου Τροιζηνίας, την 6η θέση στις φιγούρες με 3.730 βαθμούς.

Η Σταματίνα Κουσαθάνα, του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, την 7η θέση στο σλάλομ, με επίδοση 1 μπάλα στα 12.00 μέτρα σχοινί με 55 χλμ.

Στην αποστολή της Εθνικής Ομάδας συμμετείχαν ακόμα στην κατηγορία κάτω των 14 ετών, ο αθλητής Λεωνίδας Περδικάρης, οι αθλήτριες Στυλιανή Ζησοπούλου και Κατερίνα Παπαδάκη, ενώ στην κατηγορία κάτω των 17 ετών, ήταν ο αθλητής Χρήστος Πετρόπουλος και η αθλήτρια Βασιλική Ζησοπούλου.

Όλοι οι αθλητές συνέβαλλαν, ώστε η Ελληνική Ομάδα να καταταγεί στην 8η θέση με 8.170,43 βαθμούς στην ομαδική βαθμολογία, στις 21 χώρες που συμμετείχαν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα