fbpx

Asian Games: Στον Ζανγκ Ντονγκ το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο κανόε-καγιάκ

Asian Games: Στον Ζανγκ Ντονγκ το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο κανόε-καγιάκ

Ο Κινέζος Ζανγκ Ντονγκ πήρε το πρώτο από τα 6 χρυσά μετάλλια της ημέρας στο κανόε-καγιάκ των Ασιατικών Αγώνων.

Ο Ντονγκ επικράτησε των 8 αντιπάλων του στον τελικό του μονοθέσιου καγιάκ χιλίων μέτρων όντας ταχύτερος κατά 3,754 δευτερόλεπτα από τον Ουζμπέκο Σαχριγιόρ Μαχκάμοφ με τον Καζάκο Κίριλ Τουμπάγεφ να ακολουθεί από την 3η θέση.

Ο Λάι Κούαν Τσίεχ από την κινεζική Ταϊπέι αναδείχθηκε νικητής στην αντίστοιχη απόσταση στο μονοθέσιο κανόε ανδρών επικρατώντας για μόλις 42 χιλιοστά του δευτερολέπτου του Ουζμπέκου Βλάντιεν Ντενίσοφ ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Τιμοφέι Γιεμελιάνοφ από το Καζακστάν.

H Κίνα ήταν κυρίαρχη στο διπλό καγιάκ 500 μέτρων των γυναικών με τις Σουν Μενγκγιά και Σου Σιχσιάο. Οι 2 αθλήτριες αν και έχουν ηλικιακή διαφορά σχεδόν 10 ετών συγχρονίστηκαν εξαιρετικά και νίκησαν με άνεση τις Μαρίγια Μπρόβκοβα και Ρουφίνα Ισάκοβα από το Καζακστάν με τις Ταϊλανδές Οράσα Τιανγκατόκ και Αφίνια Σρόιτσιτ να παίρνουν το χάλκινο μετάλλιο.

Οι επιτυχίες για την οικοδέσποινα Κίνα συνεχίστηκαν στο διθέσιο καγιάκ 500 μέτρων με τις Ουάνγκ Ναν και Γιν Μενγκντίε να επικρατούν με διαφορά 1,307 δευτερολέπτων των Ιρίνα Ποντοϊνίκοβα και Όλγα Σμέλιοβα από το Καζακστάν. Το βάθρο ολοκλήρωσαν οι Εκατερίνα Σούμπινα και Αρίνα Τανταμίσεβα από το Ουζμπεκιστάν.

Στα νερά του Φουγιάνγκ η Κίνα έφτασε τα τέσσερα χρυσά μετάλλια σε πέντε κατηγορίες με τους Μπου Τινγκάι και Ουάνγκ Κονγκάνγκ να κάνουν την ανατροπή στο διπλό καγιάκ 500 μέτρων των ανδρών επικρατώντας για κάτι περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο των Νοτιοκορεατών Τσο Γκουάνγκ-Χι και Τζανγκ Σανγκ-Ουόν. Το χάλκινο μετάλλιο πήραν οι Ιρανοί Σεπέχρ Σάατσι και Πέιμαν Γκαβίντελ Σίαχ Σοφιάνι.

Στο διπλό κανόε 500 μέτρων των ανδρών ο τίτλος πήγε στο Καζακστάν με τους  Σεργκέι Γιεμελιάνοφ και Τιμούρ Χαϊντάροφ νικώντας για 227 χιλιοστά του δευτερολέπτου τους Ιάπωνες Μασάτο Χασιμότο και Ρίο Ναγκανούμα με τους Ιρανούς Αντέλ Ματζαλαλιμογικαντάμ και Σεβέντκια Εσκαντανιχοσεϊνι να παίρνουν το χάλκινο μετάλλιο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα