fbpx

Asian Games: Αρχή με χρυσό μετάλλιο για την Κίνα

Asian Games: Αρχή με χρυσό μετάλλιο για την Κίνα

Η διοργανώτρια των Ασιατικών Αγώνων, Κίνα, πήρε τον τίτλο στο μονοθέσιο κανόε 200 μέτρων με την Λιν Βεντζούν.

 Μπροστά στο κοινό της χώρας της στην πόλη Χανγκζού η τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια πήρε τη νίκη με 47,623 δευτερόλεπτα επικρατώντας με διαφορά άνω του ενάμιση δευτερολέπτου από τη δεύτερη, την Οράσα Τιανγκατόκ από την Ταϊλάνδη. Την τριάδα του βάθρου ολοκλήρωσε η Μαρίγια Μπρόβκοβα από το Καζακστάν.

Οι επιτυχίες για την οικοδέσποινα συνεχίστηκαν στο κανόε σπριντ με τη Λι Ντονγκγίν να παίρνει τη νίκη στο μονοθέσιο καγιάκ 500 μέτρων. Η Στέφενι Τζιέσιαν Τσεν από την Σιγκαπούρη ήταν μπροστά στο πρώτο μισό του αγώνα ωστόσο έπρεπε να αρκεστεί στο αργυρό μετάλλιο πίσω από την Κινέζα με την Χεντίγιε Καζέμι από το Ιράν να ολοκληρώνει την τριάδα του βάθρου.

Σοχμουρόντ Χολμουράντοφ και Νουρισλόμ Τουχτάσιν από το Ουζμπεκιστάν πήραν το χρυσό μετάλλιο στο διθέσιο κανόε χιλίων μέτρων επικρατώντας με διαφορά άνω των 6 δευτερολέπτων από τους πλησιέστερους αντιπάλους τους, τους Τιμοφέι και Σεργκέι Γιεμελιάνοφ από το Καζακστάν. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στους Ινδούς Αριούν Σινχ και Σουνίλ Σινχ Σαλάμ.

Για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 30 χρόνια η Κίνα πήρε τον τίτλο στο τετραθέσιο καγιάκ 500 μέτρων των ανδρών με την προηγούμενη επιτυχία να σημειώνεται στη Χιροσίμα το 1994. Μπου Τινγκάι, Ουάνγκ Κονγκάνγκ, Ουάνγκ Ντονγκ και Ντονγκ Γι πήραν τη νίκη με τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία να ακολουθούν από τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Η κυριαρχία της διοργανώτριας είχε συνέχεια στο αντίστοιχο αγώνισμα γυναικών με τις Λι Ντονγκγίν, Γιν Μενγκτίε, Ουάνγκ Ναν και Σουν Γιουεβέν να παίρνουν την πρώτη θέση με διαφορά σχεδόν τριών δευτερολέπτων από τη 2η Νότια Κορέα ενώ την τριάδα του βάθρου ολοκλήρωσε το Ουζμπεκιστάν.

Η Κίνα ολοκλήρωσε την ημέρα με 5 χρυσά μετάλλια καθώς το τελευταίο χρονικά ήρθε στο διπλό κανόε 200 μέτρων των γυναικών με τις Σουάι Τσανγκουέν και Λιν Βεντζούν που νίκησαν με διαφορά 2,331 δευτερολέπτων τις Μαργκαρίτα Τορλόποβα και Ουλιάνα Κισέλεβα από το Καζακστάν. Την 3η θέση πήρε το Ουζμπεκιστάν με τις Σοχσανάμ Σερζόντοβα και Νιλουφάρ Ζοκίροβα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα