fbpx

Παγκόσμιο Θαλάσσιου Σκι: Εντυπωσίασαν οι ΗΠΑ στην έδρα τους

Παγκόσμιο Θαλάσσιου Σκι: Εντυπωσίασαν οι ΗΠΑ στην έδρα τους

Με το 1-2 στο πρώτο αγώνισμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος θαλάσσιου σκι άρχισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη Φλόριντα.

 Με την συμμετοχή άνω των 200 αθλητών από 35 χώρες άρχισε η πρώτη από τις έξι ημέρες δράσης με τα πρώτα μετάλλια να απονέμονται στο αγώνισμα των tricks και τις ΗΠΑ να παίρνει το χρυσό και το αργυρό στις γυναίκες.

 Η Έρικα Λανγκ πήρε τον τίτλο με 10.400 βαθμούς στον τελικό, παίρνοντας δεύτερο χρυσό μετάλλιο στην καριέρα της ενώ ακολούθησε με 9.320 βαθμούς η συμπατριώτισσά της, Άνα Γκέι. Το βάθρο ολοκλήρωσε η Νατάλια Κουλιεβάν Βίσε από το Περού.

Στους άνδρες το χρυσό μετάλλιο έκανε δικό του με 12.470 βαθμούς ο Πατρίσιο Φοντ από το Μεξικό. Δεύτερος με 11.980 βαθμούς ο Γάλλος Λουί Ντουπλάν-Φριμπούργκ και το βάθρο ολοκλήρωσε ο Μάρτιν Λάμπρα από τη Χιλή.

Στην κατηγορία σλάλομ η Τζεϊμί Μπουλ από τον Καναδά αναδείχθηκε ξανά παγκόσμια πρωταθλήτρια με δύο Αμερικανίδες να την ακολουθούν στο βάθρο, οι Ρετζίνα Τζάκες και Άλι Νίκολσον. Στους άνδρες ο Βρετανός Φρέντερικ Βίντερ πανηγύρισε τον τίτλο για 2η φορά στην καριέρα του, μπροστά από τον Αμερικανό Ντέιν Μέκλερ και τον Καναδό Στίβεν Νεβό.

Στον τελικό του άλματος η Λευκορωσίδα Χάνα Στράλτσοβα, αγωνιζόμενη υπό ουδέτερο καθεστώς, ήταν η νικήτρια με το αργυρό μετάλλιο να παίρνει η συμπατριώτισσά της Αλιακσάντρα Ντανισεούσκαγια ενώ το χάλκινο έκανε δικό της η Αμερικανίδα Λορέν Μόργκαν. Στους άνδρες κυρίαρχος ήταν ξανά ο Καναδός Ράιαν Ντοντ που πήρε τον τίτλο για 5η φορά, με δεύτερο τον Αμερικανό Φρέντι Κρούγκερ και τρίτο τον επίσης ντόπιο Τέιλορ Γκαρσία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα