fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι: Στον τελικό… δια πυρός και σιδήρου η Νότιος Αφρική! (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι: Στον τελικό… δια πυρός και σιδήρου η Νότιος Αφρική! (vid)

Σε μία τρομερά οριακή μάχη, η Νότιος Αφρική υπερίσχυσε με 15-14 της Αγγλίας για τα ημιτελικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ράγκμπι και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Η μονομαχία των δύο σπουδαίων αντιπάλων θύμιζε… σκακιέρα, με τους Άγγλους πάντως να έχουν διαρκώς το προβάδισμα και να μην το χάνουν σε κανένα σημείο, παρά μόνο Αντρέ Πόλαρντ είχε ένα εύστοχο penalty στο προτελευταίο λεπτό. Αυτό ήταν που διαμόρφωσε και την τελική νίκη με έναν πόντο υπέρ των Springboks.

Με αυτόν τον τρόπο η κάτοχος του τίτλου Νότιος Αφρική παραμένει σε τροχιά διατήρησης του “θρόνου”. Αυτή θα είναι η τέταρτη παρουσία της σε τελικό Παγκόσμιου Κυπέλλου, επιθυμώντας να την μετατρέψει και σε μία… τέταρτη κατάκτηση του τροπαίου (1995, 2007, 2019 οι προηγούμενες).

Αντίπαλος των Νοτιοαφρικανών στον τελικό θα είναι η Νέα Ζηλανδία, που νίκησε το βράδυ της Παρασκευής την Αργεντινή στον άλλο ημιτελικό. Ο μεγάλος τελικός είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, στις 22:00 το βράδυ, ενώ μία ημέρα νωρίτερα (ίδια ώρα) Αγγλία και Αργεντινή θα αναμετρηθούν στον μικρό τελικό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα