fbpx

Παρίσι 2024: Διπλή πρόκριση για την Κίνα

Παρίσι 2024: Διπλή πρόκριση για την Κίνα

Η Κίνα πήρε δύο προκρίσεις για το Παρίσι 2024 μέσω του ασιατικού πρωταθλήματος κανόε σλάλομ.

Στο Τόκιο της Ιαπωνίας Χουάνγκ Τζουάν και Λου Λι πήραν την Ολυμπιακή πρόκριση. Η Τζουάν, πήρε το χρυσό μετάλλιο στους Ασιατικούς Αγώνες. Στον τελικό είχε επίδοση 114,85 δευτερολέπτων. Δεύτερη με διαφορά 4,85 δευτερολέπτων η Αναστιάσια Ανανίεβα από το Καζακστάν. Τρίτη η Κινέζα Τζίε Γιανγκ.

Τέσσερις βαθμούς ποινής είχε στον τελικό του καγιάκ και η Λου Λι. Η Κινέζα νίκησε με διαφορά 42 εκατοστών του δευτερολέπτου τη Γιαπωνέζα Άκι Γιαζάβα. Πρωταθλήτρια στους Ασιατικούς Αγώνες, η Τσανγκ Τσου-Χαν από την κινεζική Ταϊπέι πήρε την 3η θέση.

Η διοργανώτρια Ιαπωνία γνώρισε την επιτυχία στους άνδρες. Στο κανόε ο Τακούγια Χανέντα, «χάλκινος» Ολυμπιονίκης στο Ρίο το 2016 πήρε τη νίκη. Με ποινή 2 δευτερολέπτων είχε επίδοση 99,05. Δεύτερος ο Κινέζος Πενγκ Ζανγκ. Τρίτος ο Ουζμπέκος Αλιμπέκ Τερμιγκάλιεφ.

Ο Γούουκι Τανάκα επικράτησε στο καγιάκ με 90,83 δευτερόλεπτα χωρίς ποινή. Δεύτερος με τον ίδιο χρόνο αλλά με 2 δευτερόλεπτα ποινής ο επίσης Ιάπωνας Γιουσούκε Μούτο. Τρίτος ο Κινέζος Χαοράν Ζου.

Η Ιαπωνία πήρε τον τίτλο στο ομαδικό καγιάκ των ανδρών ενώ στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών το χρυσό μετάλλιο πήρε η Κίνα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορα Αθλήματα