fbpx

Ρόμπσο: “Η Νότιος Αφρική γνωρίζει πως να νικά στα μεγάλα ματς”

Ρόμπσο: “Η Νότιος Αφρική γνωρίζει πως να νικά στα μεγάλα ματς”

Το… καπέλο στη Νότιο Αφρική για την κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ράγκμπι βγάζει ο Κρις Ρόμπσο.

Ο παλαίμαχος Άγγλος, πρώην αρχηγός της εθνικής του ομάδας, στάθηκε στο αξιοπρόσεκτο επίτευγμα των Springboks να κερδίσουν και τους τρεις αγώνες των νοκ-άουτ με διαφορά ενός πόντου. Παράλληλα, μίλησε για την πνευματική ικανότητα των Νοτιαφρικανών να διατηρούν την ψυχραιμία τους στις οριακές καταστάσεις.

“Σκεφτόμουν πως η Νότιος Αφρική επρόκειτο να κατακτήσει τον τίτλο. Ξέρω πως είναι ευκολότερο να το λες τώρα, μετά τα γεγονότα. Σκεφτόμουν πως οι συνθήκες του τελικού ήταν υπέρ τους.

Σαφώς η κόκκινη κάρτα (στον Σαμ Κέιν) λειτούργησε ευεργετικά για τη Νότιο Αφρική και είναι πολύ κρίμα για τον Κέιν. Δυστυχώς όμως, όταν βρίσκεσαι σε τόσο ψηλή (όρθια) θέση, θέτεις τον εαυτό σου σε ρίσκο.

Επίσης, η Νότιος Αφρική κατάφερε να κρατηθεί. Έκανε αυτό που κάνει πάντοτε η Νότιος Αφρική, απλώς σε πιέζουν και σε στρίβουν αργά-αργά, σαν κατσαβίδι. Όποτε αγωνίζεται απέναντι στη Νότιο Αφρική, μετά το ματς αναρωτιέσαι τι συνέβη και ηττήθηκες.

Γνωρίζουν πώς να νικούν σε μεγάλα παιχνίδια. Νίκησε σε προημιτελικά, ημιτελικά και τελικό με διαφορά ενός πόντου. Αυτό απαιτεί τρομερή ψυχραιμία. Όλα τους τα παιχνίδια ήταν μεγάλα.

Νομίζω πως έκαναν ανατροπή στο σκορ σε όλα τα ματς πριν τον τελικό. Έχουν την ικανότητα να βρίσκουν νίκες και αυτό τους καθιστά καλύτερους από όλους τους υπόλοιπους”, ανέφερε ο Ρόμπσο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ράγκμπι