fbpx

Σεμινάριο “Τσι Γκονγκ Σεν Ντάο” με τον Αλαίν Ρατιέ, άθλημα, μορφή πολεμικής τέχνης ή μία φιλοσοφία ζωής;

Σεμινάριο “Τσι Γκονγκ Σεν Ντάο” με τον Αλαίν Ρατιέ, άθλημα, μορφή πολεμικής τέχνης ή μία φιλοσοφία ζωής;

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο εξηνταεξάχρονος Αλαίν Ρατιέ, Γάλλος υπήκοος που τα τελευταία 37 χρόνια ζει στο Μπενίν, μια χώρα της Δυτικής Αφρικής – πρώην γαλλική αποικία – με την ιδιότητα του πολιτικού μηχανικού. Έχοντας ένα ανήσυχο πνεύμα από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε παράλληλα με τις πολεμικές τέχνες για πάνω από 45 χρόνια ενώ πριν 22 χρόνια οδηγήθηκε στο μονοπάτι του Τσι Κονγκ. Ο Αλαίν Ρατιέ έρχεται τακτικά στην Ελλάδα όπου διδάσκει το Qi Gong Shen Dao σε ανοικτές ομάδες.

Το “Τσι Γκονγκ Σεν Ντάο” γεννήθηκε στην Κίνα μεταξύ του 700-500 π.Χ., και σημαίνει: “Το μονοπάτι της συνειδητότητας του είμαι μέσω της εργασίας με την ενέργεια”. Το Qi Gong Shen Dao βασίζεται στις ασκήσεις του παραδοσιακού κινέζικου Τσι Γκονγκ το οποίο έχει εμπλουτιστεί από την μακροχρόνια μελέτη του Μπέρναρντ Σαουταρέλ (δάσκαλος του Αλαίν Ρατιέ), πάνω στην κινησιολογία και στην κίνηση της ενέργειας μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Το Qi Gong Shen Dao είναι μια ήπια άσκηση. Απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης.

Μαθαίνουμε: Να «ανοίγουμε» το σώμα μας, Πώς κινείται η ενέργεια μέσα στο σώμα μας, να κατευθύνουμε αυτή την ενέργεια, να αποθηκεύουμε αυτή την ενέργεια, να την αυξάνουμε.

Τι μας προσφέρει: Το σώμα «ανοίγει» και «αναπνέει» : αποκτά την ικανότητα να θρέφεται ουσιαστικά, να κουράζεται λιγότερο, να ανακτά πιο γρήγορα τις δυνάμεις του. Αποκτούμε μια καλύτερη στάση του σώματος και μια υγιέστερη στάση ζωής. Μια καλύτερη λειτουργία του νευρικού και μυϊκού συστήματος και όλων των εσωτερικών μας οργάνων. Καταλαγιάζει τις συναισθηματικές και νοητικές εντάσεις, το άγχος. Προσφέρει ηρεμία, υγεία και ευεξία, αυξημένη εγρήγορση και συνειδητότητα. Συνδέει όλες τις διαστάσεις της ύπαρξής μας (σώμα, συναίσθημα, νους, ψυχή) και μας επιτρέπει να λειτουργούμε ως ένα ενιαίο και αρμονικό σύνολο.

Αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για όποιον ασχολείται με την έκφραση και την ερμηνεία (μέσω της υποκριτικής, του τραγουδιού ή του χορού), για όλους τους ασκούντες τις Πολεμικές Τέχνες (Τάι Τσι, Κουνγκ Φου, Αικίντο, κ.α.) και για τους ασκούντες τις θεραπευτικές τέχνες.

Στον καλλιτέχνη, το Qi Gong Shen Dao ισχυροποιεί την σκηνική παρουσία, καλλιεργεί την πλαστικότητα της κίνησης και ενισχύει τις τεχνικές του θεάτρου (ενεργοποιημένο ενεργειακά διάφραγμα, αύξηση και έλεγχος της αναπνοής, τοποθέτηση φωνής κλπ.).

Στον ασκούντα τις Πολεμικές Τέχνες προσφέρει «ενεργειακά κλειδιά» μέσω των οποίων μπορεί να ελέγχει με απόλυτη ακρίβεια την ορθή εκτέλεση της κάθε κίνησης του, χωρίς κόπο (αποφυγή τραυματισμών), και να αποκτά μια ανυποψίαστη ταχύτητα και δύναμη.

Στον θεραπευτή αυξάνει την ικανότητα της ενσυναίσθησης, την ποιότητα του αγγίγματος και την αποτελεσματικότητα της θεραπευτικής πράξης.

Στο Qi Gong Shen Dao ανακαλύπτουμε ότι η κάθε μας κίνηση είναι η συνέπεια, το επακόλουθο μίας «εσωτερικής» κίνησης ενέργειας. Με αυτή την μέθοδο υπενθυμίζουμε στο σώμα μας τις υγιείς κινητικές αρχές που το κυβερνούν. Η εξάσκηση του μας οδηγεί προοδευτικά, με πάρα πολύ μεγάλη απαλότητα και σεβασμό στο να μετουσιωθεί η εσωτερική μας στάση απέναντι στη ζωή και να αναδυθεί το αληθινό μας Είναι. Ασκούμενοι στο Qi Gong Shen Dao μαθαίνουμε να απολαμβάνουμε τη Ζωή και να εξελίσσουμε την Τέχνη. Οι έμπειροι γνώστες του Qi Gong θα μπορέσουν να εμβαθύνουν στο αντικείμενό τους, ενώ όσοι τώρα έρχονται σε επαφή με αυτό θα μπορέσουν να το γνωρίσουν με τον πιο σωστό και ολοκληρωμένο τρόπο.

Πρόγραμμα: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 ώρες άσκηση την ημέρα. Ημερομηνία διεξαγωγής και διάρκεια 19 Νοεμβρίου 2022 10:00 – 20 Νοεμβρίου 2022 15:00, Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο [email protected] και στο 6974904352

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά