fbpx

Ζάγκρεμπ 2023: Πρεμιέρα με ελευθέρα και το δίδυμο των Πιλίδη-Κουγιουμτσίδη

Ζάγκρεμπ 2023: Πρεμιέρα με ελευθέρα και το δίδυμο των Πιλίδη-Κουγιουμτσίδη

Με αξιώσεις για διακρίσεις και μετάλλια θα βρεθεί στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας η Εθνική ομάδα για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών που θα διεξαχθεί μεταξύ 17 και 23 Απριλίου.

Οι 8 Έλληνες παλαιστές και οι 2 Ελληνίδες παλαίστριες συνθέτουν ίσως μία από τις πιο δυνατές αποστολές των τελευταίων ετών κυρίως χάρη στην Μαρία Πρεβολαράκη, στον Γιώργο Κουγιουμτσίδη, στον Γιώργο Πιλίδη και στον Νταουρέν Κουρουγκλίεφ που θεωρούνται διεκδικητές μεταλλίων στις κατηγορίες τους. Την αποστολή θα συνοδεύσουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Μοϊσέν Παριγέι και Θέμης Ιακωβίδης μαζί με τον Γιάννη Παγκαλίδη, ενώ την ελληνική διαιτησία θα εκπροσωπήσουν ο Χρήστος Λιάκος και η Παυλίνα Γεωργίου. Σε σχέση με την αρχική δήλωση την ΕΛΟΠ έγιναν οι εξής αλλαγές: προστέθηκε ο Πιλίδης και ο Κουρουγκλίεφ με τον δεύτερο να αντικαθιστά τον Άγγελο Κουκλάρη ενώ στα 76κ γυναικών η Αγόρω Παπαβασιλείου αντικατέστησε την Χριστίνα Παπαδοπούλου.

Στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε για της κατηγορίες της ελευθέρας πάλης των ανδρών οι Έλληνες έμαθαν τους πρώτους τους αντιπάλους. Δεν θα έχει εύκολη πρώτη μάχη ο Πιλίδης στην επιστροφή του στη διεθνή σκηνή καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει για το εισιτήριο των 16 των -65κ τον «χάλκινο» του 2022, Αλβανό Ισλάμ Ντουντάεφ. Όποιος επικρατήσει θα αγωνιστεί για την είσοδο στα προημιτελικά με τον 26χρονο Αζέρο Αλί Ραϊμζάντα που είχε πάρει χάλκινο το 2021 και το 2020. Ο Κουγιουμτσίδης θα ξεκινήσει την πορεία για την υπεράσπιση του τίτλου του στα -79κ σχετικά εύκολα, κόντρα στον 21 Ισπανό Γκαμπριέλ Ιγκλέσιας Ράμος για την είσοδο στους οκτώ καλύτερους.

Τη δεύτερη μέρα των αγώνων ο Κουρουγκλίεφ θα αντιμετωπίσει στα προκριματικά ενός αρκετά γεμάτου ταμπλό των -86κ τον Ούγγρο Πάτρικ Πουεσποέκι και στη συνέχεια τον περιμένει ο Λετονός Ιβάρς Σαμουσόνοκς ο οποίος πέρυσι είχε φτάσει μέχρι και τον αγώνα διεκδίκησης του χάλκινου αλλά ολοκλήρωσε 5ος. Ο Χοσόνοφ στα 125κ θα αντιμετωπίσει τον Μεσογειονίκη του Οράν, το Σέρβο Μαγκομεντγκάτζι Νουρασούλοφ στα προκριματικά και αν περάσει στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον σπουδαίο Γεωργιανό Γκένο Πετριασβίλι, τρις πρωταθλητή κόσμου με ένα αργυρό και ένα χάλκινο σε Ολυμπιακούς το 2021 και το 2016.

Ακολουθεί αναλυτικά η ελληνική αποστολή, το πρόγραμμα της διοργάνωσης και τα ταμπλό των κατηγοριών της ελευθέρας πάλης:

Ελευθέρα πάλη
Γιώργος Πιλίδης – 65κ
Γιώργος Κουγιουμτσίδης – 79κ
Νταουρέν Κουρουγκλίεφ – 86κ
Αζαμάτ Χοσόνοφ – 125κ
Ελληνορωμαϊκή πάλη
Χρήστος Κουτσουρίδης – 77κ
Γιώργος Πρεβολαράκης – 82κ
Νίκος Βάρκας – 87κ
Λαοκράτης Κεσίδης – 97κ
Πάλη γυναικών
Μαρία Πρεβολαράκη – 53κ
Αγόρω Παπαβασιλείου – 76κ

Το πρόγραμμα της Εθνικής:

Δευτέρα του Πάσχα (17/4) – προκριματικά ελευθέρας 65κ (Πιλίδης) και 79κ (Κουγιουμτσίδης)
Τρίτη του Πάσχα (18/4) – προκριματικά ελευθέρας 86κ (Κουρουγκλίεφ) και 125κ (Χοσόνοφ)
Τετάρτη του Πάσχα (19/4) – προκριματικά πάλης γυναικών 76κ (Παπαβασιλείου)
Πέμπτη του Πάσχα (20/4) – προκριματικά πάλης γυναικών 53κ (Πρεβολαράκη)
Παρασκευή του Πάσχα (21/4) – προκριματικά ελληνορωμαϊκής 77κ (Κουτσουρίδης) και 87κ (Βάρκας)
Σάββατο του Πάσχα (22/4) – προκριματικά ελληνορωμαϊκής 82κ (Πρεβολαράκης) και 87κ (Κεσίδης)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά