fbpx

Διεθνές τουρνουά «Βασίλης Τόπαλος» – Συνέντευξη τύπου, «Η πυγμαχία μπορεί να σηκώσει την Ελλάδα ψηλά»

Διεθνές τουρνουά «Βασίλης Τόπαλος» – Συνέντευξη τύπου, «Η πυγμαχία μπορεί να σηκώσει την Ελλάδα ψηλά»

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα δόθηκε η συνέντευξη τύπου για το Διεθνές Τουρνουά Πυγμαχίας «Βασίλης Τόπαλος» που θα πραγματοποιηθεί από 12 έως 17 Σεπτεμβρίου. 

Με την παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Θρησκευμάτων, Παιδείας και Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, της προέδρου ΟΠΑΝΔΑ, Νίκης Αραμπατζή και φυσικά του προέδρου της ΕΟΠ, Χάρη Μαριόλη

Την έναρξη έκανε η Γεωργία Μπιτάκου, project manager της διοργάνωσης, τονίζοντας ότι «Ιδιαίτερο βάρος στη διοργάνωση έχει η ενίσχυση του αγώνα του μικρού Γιαννάκη που είναι ήδη στην Αμερική και δίνει τον αγώνα του και βέβαια να γνωρίσει το ελληνικό κοινό τους αυριανούς ολυμπιονίκες» 

Ο Χάρης Μαριόλης παρουσίασε τα νέα παιδιά της Εθνικής ομάδας λέγοντας χαρακτηριστικά «Κύριε Υπουργέ έχετε μπροστά σας τους μελλοντικούς Ολυμπιονίκες» δίνοντας την κατάλληλη «πάσα» στον Υπουργό, ο οποίος ξεκίνησε αστειευόμενος λέγοντας προς τα παιδιά της Εθνικής «Εδώ σίγουρα δεν ισχύει το μόνος μου και όλοι σας» κερδίζοντας τα παιδιά της Εθνικής.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε ότι ο πρώτος λόγος ήταν να τιμήσει και αυτός τη μνήμη του αδικοχαμένου Τόπαλου, που έφερε και το πρώτο μετάλλιο στη χώρα μας, «Τον γνώριζα πριν γίνω υπουργός», ενώ αναφέρθηκε ότι δεύτερος λόγος είναι η προσπάθεια αναβάθμισης του αθλητισμού από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αναφέρθηκε ότι αθλητισμός είναι παιδεία και πρέπει να είναι για όλους«Σαν υπουργός δεσμεύομαι να δυναμώσω συνολικά τον αθλητισμό της χώρας μας, να δυναμώσω τις υφιστάμενες βάσεις μας. Η παρουσία μου θα είναι νοικοκύρεμα, διαφάνεια, ενδυνάμωση και υποδομές»

Τρίτος λόγος ήταν «Η πρόσκληση του Κυκλαδίτη προέδρου σας ώστε  συγχαρώ τα παιδιά της Εθνικής και ένας λόγος που είμαι εδώ είναι και ο πρόεδρος Χάρης Μαριόλης και θα είμαι δίπλα σας»

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Υπουργός τόνισε ότι «Πρέπει η εθνική ομάδα να είναι στο Παρίσι και να πάρουμε μετάλλια. Η πυγμαχία μπορεί να σηκώσει την Ελλάδα ψηλά»

Η Γεωργία Μπιτάκου, άψογη στο ρόλο της συντονίστριας, τόνισε ότι «Τα μαχητικά αθλήματα βρήκαν τον κατάλληλο υπουργό να τα στηρίξει, πολύ μαχητικός ο λόγος του και τον ευχαριστούμε για όλα»

Ο Γιώργος Πατούλης στο χαιρετισμό του τόνισε «Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ σε αυτή τη σημαντική συνέντευξη για την ανάδειξη του πολύ σημαντικού αθλητή, του Βασίλη Τόπαλου και την ενίσχυση του μικρού αθλητή Κορολόγου στη μάχη που δίνει, έμπρακτη αλλά και με τις ευχές μας», ενώ αναφέρθηκε στις σημαντικές αθλητικές υποδομές που έχουν γίνει και ότι  στόχος είναι να γίνει η Αττική μια μητρόπολη αθλητικών διοργανώσεων

Η πρόεδρος ΟΠΑΝΔΑ, Νίκη Αραμπατζή, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Αθήνας τόνισε ότι «Είμαστε υπερήφανοι αρωγοί για τη διοργάνωση του διεθνούς τουρνουά πυγμαχίας. Η πυγμαχία ήταν ένα από τα αγαπημένα αθλήματα των αρχαίων Ελλήνων» αναφέρθηκε σε Μοχάμεντ Άλι  και Μάικ Τάισον και «Σκοπός μας είναι να γνωρίσουν όλοι το άθλημα της πυγμαχίας και να τιμήσουν τη μνήμη του αδικοχαμένου Βασίλη  που έφυγε για τα ρινγκ των Αγγέλων. Ο δήμαρχος μας, Κώστας Μπακογιάννης έχει τον αθλητισμό σε προτεραιότητα στο δήμο Αθηναίων και ευχαριστούμε τον κο Πατούλη και τη περιφέρεια καθώς με τη βοήθεια τους ανακαινίζουμε και ανακατασκευάζουμε όλα τα γήπεδα μπάσκετ του δήμου για τα παιδιά που μας κάνουν υπερήφανους και ανεβαίνουν στα βάθρα όλου του κόσμου»

Ο πρόεδρος Χάρης Μαριόλης κλείνοντας δήλωσε «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη παρουσία σας σήμερα εδώ με αφορμή τη διοργάνωση του διεθνούς τουρνουά πυγμαχιας Βασίλης Τόπαλος που θα γίνει στον πιο παλιό αθλητικό σύλλογο, τον Πανελλήνιο. Στόχος μας η επιτυχία του τουρνουά και η εξαγωγή συμπερασμάτων για την ανάδειξη της πυγμαχίας η οποία έχει επιστρέψει δυναμικά και κάνει άλματα. Πέρυσι αναγεννήθηκε το κύπελλο Ακρόπολις στο εμβληματικό Παναθηναϊκό στάδιο και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την επιτυχία. Απώτερος στόχος να γίνει θεσμός παγκόσμιος και να τιμά η παγκόσμια οικογένεια την μνήμη του Βασίλη. Ενός περήφανου ήρωα για την οικογένεια της πυγμαχίας και της οικογένειάς του. Όλοι ενωμένοι είμαστε δίπλα στους γονείς και τα αδέρφια του. Ήρωας για τα παιδιά της πυγμαχίας που αγωνίζονται και τον τιμούν και του αφιερώνουν τις νίκες του. Μας δείχνει το δρόμο και οφείλουμε να τον ακολουθήσουμε. Η διοργάνωση εντάσσεται  σε ένα γενικότερο πλαίσιο οργάνωσης και προώθησης του αθληματος. Ο αθλητισμός ενώνει και εμπνέει, να προωθήσουμε στη νέα γενιά τις αξίες του αθκητισμου. Η Ελλάδα μπαίνει στις μεγάλες διοργανώσεις, εργαλεία ανάπτυξης οικονομίας και τουρισμού. Όλο αυτό συμβάλλει στη διάδοση και ανάπτυξη της πυγμαχίας στην Ελλάδα που ήταν και ο στόχος μας όταν αναλάβαμε τα ηνία της ομοσπονδίας. “Λίγες κουβέντες πολλές πράξεις” είναι το μότο μας και το ακολουθούμε με επιτυχίες και πολλά μετάλλια χαρίζοντας επιτυχίες στους Έλληνες. Στόχος να αναδείξουμε νέους ταλαντούχους αθλητές, είμαστε ενωμένοι, είμαστε μια γροθιά, και να κάνουμε την πυγμαχία ακόμα μεγαλύτερη. 

Θέλω να ευχαριστώ τον κύριο Βρούτση για την έμπρακτη υποστήριξη του και να ευχηθώ καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα. 

Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη,κύριο Πατούλη, ο οποίος για ακόμα μια φορά είναι στο πλευρό μας ως συνδιοργανωτής και τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη και την κυρία Αραμπατζή για την αμέριστη στήριξη τους στα αθλητικά ιδεώδη. 

Σας καλώ όλους να έρθετε στο τουρνουά και να δείτε υψηλό θέαμα με αθλητές από όλο τον κόσμο. 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά