fbpx

Συγκλονιστικές εμφανίσεις από την ελληνική ομάδα Καράτε

Συγκλονιστικές εμφανίσεις από την ελληνική ομάδα Καράτε

Κι αν η τεράστια επιτυχία του Στέφανου Ξένου, με την πρόκριση στον τελικό, μονοπωλεί το ενδιαφέρον άλλοι 2 Έλληνες και 3 Ελληνίδες αθλήτριες έδωσαν συγκλονιστικούς αγώνες σήμερα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καράτε στη Βουδαπέστη.

Η Μαρία Στόλη, αθλήτρια του ΑΣ «Αδελφότητα» Αγ. Δημητρίου, αγωνίστηκε στα 55 κιλά. Στον πρώτο της αγώνα επικράτησε με 3-2 της αθλήτριας Gabriele Marozaite από τη Λιθουανία. Στο δεύτερο γύρο έπεσε στο μεγαθήριο που ακούει στο όνομα Anzhelika Terliuga, από την οποία ηττήθηκε με 2-0, πραγματοποιώντας εξαίσια εμφάνιση.

Η Κωνσταντίνα Χρυσοπούλου, ΑΣ «Αδελφότητα» Αγ. Δημητρίου, του λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα World Combat Games, μπήκε στον αγώνα στην κατηγορία των 61 κιλών, αντιμετωπίζοντας την Claudymar Garces Sequera από τη Βενεζουέλα, την οποία και κέρδισε με 2- 0, περνώντας στην επόμενη ΄φαση. Εκεί βρήκε απέναντί της την Danielle Van Wyk από τη Νότιο Αφρική, το εμπόδιο της οποίας δεν μπόρεσε να ξεπεράσει, χάνοντας τελικά με 2-1.

Για τα 67 κιλά, ο έτερος Ξένος, ο Διονύσης, αθλητής κι αυτός του Οδυσσέα Πετρούπολης, αγωνίστηκε στον πρώτο αγώνα του με τον Xhino Toli από την Αλβανία. Άνετη νίκη με 6-1 και επόμενη φάση. Εκεί βρήκε αντίπαλο τον Σαουδάραβα Fahad Alkhathami, ο οποίος πέρασε νικηφόρα το εμπόδιο του Έλληνα πρωταθλητή με σκορ 5-3.

Για τα 75 κιλά, ο Δημήτρης Στόλης (ΑΣ Αδελφότητα Αγ. Δημητρίου), αντιμετώπισε τον Σενεγαλέζο Abdourhamane Sene, πραγματοποίησε τρομερή εμφάνιση, αλλά δυστυχώς δεν ήταν αρκετό να του δώσει τη νίκη,καθώς ηττήθηκε με 3-2 κι αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

Η Στελίνα Τζίλια (Καράτε Λακκώματος) για τα -50 κιλά αντιμετώπισε την αθλήτρια Adna Rebronja από τη Βοσνία. Στον αγώνα της η Τζίλια ήταν εκπληκτική, παίρνοντας τη νίκη με το ευρύ 8 – 3. Στον επόμενο αγώνα διασταυρώθηκε με τη Γαλλίδα Niswa Ahmed, πέρασε και αυτό το εμπόδιο με 2-0 και βρήκε απέναντι της την Ozcelik Arapoglu Serap από την Τουρκία. Το τελικό σκορ (0-0) αδικεί την Ελληνίδα αθλήτρια αλλά ήταν αρκετό να της στερήσει την πρόκριση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά