fbpx

Βαλκανικό Καράτε: 2 χρυσά, 3 ασημένια, 8 χάλκινα ο απολογισμός 

Βαλκανικό Καράτε: 2 χρυσά, 3 ασημένια, 8 χάλκινα ο απολογισμός 

Με 13 μετάλλια και πολύ καλή παρουσία όλων των μελών της εθνικής ομάδας Καράτε ολοκληρώθηκε το Βαλκανικό Πρωτάθλημα στη Λιουμπλιάνα. 

Στο 23ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Εφήβων, Νεανίδων , Νεων & U21 που διεξάγεται από 17 έως και 19 Νοεμβρίου στη Σλοβενία, η ελληνική αποστολή με 76 καρατέκα, σε σύνολο 1078 ξεκίνησε ιδανικά. Εκτός από τα 13 μετάλλια οι νεαροί και νεαρές καρατέκα έχουν πετύχει και πολύ καλά πλασαρίσματα. 

Τα ελληνικά μετάλλια κατέκτησαν οι: 

Χρυσό 

Λύδια Ξένου (-53 κιλά)

Μαρία Παυλιτίνα (-59 κιλά)

Ασημένιο

Φώτης Τσιακμάκης (Κάτα)

Ευάγγελος Σερεμετάκης (-75 κιλά) 

Ελένη Ζερβού (Κάτα)

Χάλκινο 

Αθηνά Τσιακμάκη (Κάτα)

Χριστίνα Τριάδα Παππά (-48 κιλά)

Μαρία Αντωνία Ζαμαντζά (-59 κιλά) 

Έκτορας Περγαντής (+76 κιλά)

Κυριακή Μαρία Κουταλιάρη (-68 κιλά)

Χρυσούλα Στεφανίδου (+68 κιλά) 

Ομαδικό Kumite νέων ανδρών με τους Πέτρο Στεφανίδη, Βασίλη Δήμου, Πέτρο Καρρά, Μιχάλη Μόκα,Νίκο Μωραΐτη και Δημοσθένη Κουταλιάρη 

Ομαδικό νέων γυναικών με τις Χριστίνα Τριάδα Παππά, Μαρία Αντωνία Ζαμαντζά, Λύδια Ξένου και Μαρία Παυλιτίνα.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Σπύρος Μαργαριτόπουλος, σε δηλώσεις του ανέφερε: 

«Ένα πολύ απαιτητικό πρωτάθλημα σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Μεγάλο σχολείο για όλους τους αθλητές που συμμετείχαν.  Παρότι η χώρα μας μετείχε με μη πλήρη ομάδα και αρκετούς πρωτοεμφανιζόμενους, μπορώ να πω πως είχαμε μια αξιοπρεπεστατη εμφάνιση με καλά αποτελέσματα για αυτά τα δεδομένα. 

Είμαι πολύ περήφανος για τα δύο ομαδικα kumite Νέων Ανδρών και Νεων Γυναικών τα οποία μετά από 4 και 3 δυνατούς αγώνες αντίστοιχα, καταφέραμε να φτάσουμε στο μετάλλιο ανάμεσα σε πολύ δυνατές ομάδες. 

Θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές για τη συνεργασία και ειδικά τους Θοδωρή Κουρούπη, Διονύση Ξένο και Γιάννη Τσαρούχα,  με τους οποίους είχαμε μεγαλύτερη τριβή σε αυτούς τους αγώνες και κάναμε θεωρώ το καλύτερο δυνατό. 

Πολλά μπράβο σε όλους τους αθλητές και εύχομαι μέσα από τη καρδιά μου όλη αυτή η διαδικασία να τους φέρει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά