fbpx

Προ-ολυμπιακό Τουρνουά: Ψυχάρες ο Νανιτζανιάν και ο Ρούλιας

Ψυχάρες Νανιτζανιάν και Ρούλιας

Οι Νανιτζανιάν και Ρούλιας τα έδωσαν όλα μέσα στο ρινγκ για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς και απέδειξαν σε όλους γιατί ανήκουν στην Πυγμαχική elite του κόσμου!

Δύο κορυφαίοι αθλητές μας ο Βαγκάν Νανιτζανιάν και ο Στέλιος Ρούλιας αναμετρήθηκαν με τον χάλκινο παγκόσμιο πρωταθλητή και χρυσό πανευρωπαϊκό, Γεωργιανό Georgii Kushitashvili και τον Γερμανό χρυσό πρωταθλητή Ευρώπης, Nelvie Raman Tiafack αντίστοιχα. Μοναδικός στόχος η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με την αγωνιστική τους εικόνα απέδειξαν ότι είναι υπερδυνάμεις και έχουν όλες τις ικανότητες να τα καταφέρουν. Εάν άλλοι παράγοντες δεν τους «κόψουν» το δρόμο για το Παρίσι.

Ο Βαγκάν Νανιτζανιάν υπερίσχυσε καθαρά στον πρώτο γύρο. Αν και έπαιζε πολύ επιθετικά σε όλο το παιχνίδι με τον Γεωργιανό Georgii Kushitashvili, ο αντίπαλος του κατόρθωσε να του το χαλάσει. Χρησιμοποιώντας πολλές φορές αντιαθλητική συμπεριφορά αγκαλιάζοντας τον Έλληνα αθλητή χωρίς όμως να παίρνει από τον διαιτητή καμία επίσημη παρατήρηση. Αποτέλεσμα ο Βαγκάν να γνωρίσει την ήττα και να του στερηθεί η δυνατότητα να περάσει στην επόμενη φάση.

Το ίδιο μοτίβο και στην δεύτερη αναμέτρηση για την Εθνική μας ομάδα. Με τον Στέλιο Ρούλια να παίζει πολύ δυνατά εναντίον του Γερμανού Nelvie Raman Tiafack. Να πιέζει ασφυκτικά πολλές φορές τον αντίπαλό του, ο οποίος έβρισκε τρόπο να ξεφεύγει συνήθως σκύβοντας. Χωρίς δυστυχώς να παίρνει καμία επίσημη παρατήρηση και αυτός από τον διαιτητή του αγώνα. Αυτά σε συνδυασμό και με ένα σκίσιμο πάνω από το αριστερό μάτι του Στέλιου είχαν σαν αποτέλεσμα, ο αθλητής μας να μην καταφέρει να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του προ-ολυμπιακού τουρνουά.

Παρά τα αρνητικά αποτελέσματα, οι αθλητές μας απέδειξαν ότι δικαίως ανήκουν στην elite των κορυφαίων πυγμάχων στον κόσμο. Οι αγώνες που έδωσαν σε αυτό το προ-ολυμπιακό τουρνουά δείχνουν ξεκάθαρα ότι τα θετικά αποτελέσματα για αυτούς δε θα αργήσουν να έρθουν. Σήμερα αγωνίζεται ο Χρήστος Καραΐτης εναντίον του χάλκινου παγκόσμιου πρωταθλητή Nishant Dev, από την Ινδία.

Οι μάχες των Ελλήνων αθλητών γίνονται παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, κ. Χάρη Μαριόλη. Βρίσκεται στο πλευρό των αθλητών – τριών μας και ενισχύει με την πίστη και την αγάπη του την προσπάθειά τους.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πυγμαχία