fbpx

Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού με ΕΟΠ και Μαχητική ομάδα Κόσμου

Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού με ΕΟΠ και Μαχητική ομάδα Κόσμου

Ωφελούμενοι του ευρωπαϊκού έργου “Together in Sport- Phase II” γιόρτασαν την Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού «ρίχνοντας γροθιά» σε όλα αυτά που φαινομενικά διαχωρίζουν τους ανθρώπους. Ούτε η εθνοτική καταγωγή ούτε η θρησκεία στάθηκαν εμπόδιο στο να δημιουργηθεί μια μεγάλη πολυπολιτισμική παρέα.

Ευχαριστούμε θερμά την Ομοσπονδία Πυγμαχίας, το Δ.Σ. του διαπολιτισμικού αθλητικού σωματείου Α.Γ.Σ. «Μαχητική Ομάδα Κόσμου» και την προπονήτρια και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Πυγμαχίας Αναστασία Ποντίκα, για την υπέροχη αθλητική εκδήλωση πυγμαχίας στην οποία συμμετείχαν παιδιά προσφυγικής και μεταναστευτικής προέλευσης, αλλά και παιδιά του ημεδαπού πληθυσμού.

Το παρόν έργο, που προωθεί την κοινωνική συνοχή και την ειρηνική συνύπαρξη μέσω του αθλητισμού, υλοποιείται από την ΕΟΕ, υπό το συντονισμό της ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση – METAdrasi και τη συνεργασία της Γερμανικής Ολυμπιακής Αθλητικής Συνομοσπονδίας Team Deutschland . Η χρηματοδότησή του πραγματοποιείται από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Μετανάστευσης και Προσφύγων της Γερμανίας Bundesamt für Migration und Flüchtlinge – BAMF, ενώ παράλληλα έχει υποβληθεί αίτηση χρηματοδότησης προς το Ευρωπαϊκό Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ – AMIF). Εντός της διάρκειας του έργου, τουλάχιστον 10.000 ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε δωρεάν κοινές αθλητικές προπονήσεις, εκδηλώσεις και πολιτιστικές δραστηριότητες σε διαφορετικές τοποθεσίες της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πυγμαχία