fbpx

Πλέας και Καλυβάκης στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού 

Πλέας και Καλυβάκης στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού 

Η τέταρτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πυγμαχίας “Youth Men and Women”, που διεξάγεται στο 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭 𝐇𝐚𝐥𝐥 του Πόρετς της Κροατίας είχε διπλή επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα. 

Ο Γιώργος Πλέας δεν αντιμετώπισε ουσιαστικά κανένα πρόβλημα απέναντι στον Aliaksi Kazuseu από τη Λευκορωσία. Σε έναν πρώτο γύρο που πήγε με αγκαλιές και πιασίματα (κάτι για το οποίο ο Λευκορώσος δέχθηκε επίσημη παρατήρηση) ο Πλέας ήταν πιο ουσιαστικός. Στους επόμενους δυο γύρους περίμενε υπομονετικά το «άνοιγμα» κι έπαιρνε τα σημεία του, προκαλώντας παράλληλα και την αντίστοιχη φθορά. Γεγονός που απέφερε κι ένα μέτρημα υπέρ του στα μισά του τελευταίου γύρου. Νίκη με ομόφωνη απόφαση για τον Πατρινό πυγμάχο και πλέον στους 16 της κατηγορίας των 57 κιλών. 

Ο Νίκος Καλυβάκης, σε έναν αγώνα ντέρμπι, έναν αγώνα που κρίθηκε στο σημείο (ή ίσως και σε δείγμα σημείου) πήρε κι αυτός με τη σειρά του τη νίκη και μπήκε στους 8 των 60 κιλών. Ο πρώτος γύρος με τον Ούγγρο Daniel Mate Frank πήγε στον Έλληνα αθλητή. O Daniel Mate Frank ισορρόπησε στον 2ο και τον πήρε και ο τελευταίος γύρος ξεκίνησε με απόλυτη ισοπαλία. Κι έτσι πήγε μέχρι τέλους. Ένας πανέμορφος, απόλυτα ισορροπημένος αγώνας, που χρειάστηκε bout review για να βγει ο νικητής, μέσα σε κλίμα πανηγυρισμών για την ελληνική πλευρά. 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πυγμαχία