fbpx

Παναγιώτα Κούζιλου: Back to back στην κορυφή της Ευρώπης

Παναγιώτα Κούζιλου: Back to back στην κορυφή της Ευρώπης

Η Παναγιώτα Κούζιλου στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας “Youth Men and Women” ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Ένα χρυσό μετάλλιο που της χάρισε το εξαιρετικό προνόμιο να κάνει το back to back, κάτι που τα τελευταία χρόνια σε αυτές τις ηλικίες το έχει καταφέρει η Παναγιώτα και η Ρουμάνα Amalia Maria Nita (2023 και 2024 και αυτή).

Στα αγωνιστικά ήταν δύσκολα. Εκεί όπου την ημέρα των τελικών ο αγώνας της Παναγιώτας επιλέχθηκε να είναι ο μοναδικός γυναικείος στο απογευματινό πρόγραμμα. Αντίπαλος της ήταν η Κροάτισσα Lana Paljucic. Η μοναδική ελπίδα της οικοδέσποινας χώρας για μετάλλιο. Κι αυτός ήταν ο λόγος που ο συγκεκριμένος αγώνας μπήκε στο απογευματινό πρόγραμμα (κι ο νοών νοείτω). Κι όμως η Παναγιώτα τους “χάλασε” το έργο. Ακολουθώντας πιστά το πλάνο που είχε φτιαχτεί με τον προπονητή της, τον Βαγγέλη Παπουτσάκη. Ένα πλάνο που έλεγε ότι στον 1ο γύρο θα την κουράσει και θα την φθείρει (θα την “πονέσει”) και στους επόμενους 2 θα κερδίσει.

Τα χτυπήματα της ήταν τόσο δυνατά από τον πρώτο γύρο που το σκουφάκι της Lana Paljucic (το κολυμβητικό, αυτό που συγκρατεί τα μαλλιά) έφυγε 2 φορές και στο τέλος αγωνιζόταν χωρίς να το φορά. Δύο – τρία μετρήματα που δεν δόθηκαν ποτέ έκαναν τον αγώνα ντέρμπι. Αποτέλεσμα 3-2 υπέρ της Paljucic. Βάσει κανονισμών bout review και γίνεται 3-4, μπλε γωνία, το χέρι της Ελληνίδας ψηλά. Κι ήταν τέτοιο το έργο που η ηττημένη κατέκτησε το βραβείο του Most Competitive του Πρωταθλήματος (κάτι έπρεπε να πάρει κι αυτή!!)

Κι αν νόμιζε ότι τα δύσκολα είχαν περάσει με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου γελάστηκε. Τη Δευτέρα επέστρεψε στο σχολείο της (ναι, μαθήτρια Λυκείου ακόμη) κι έμαθε ότι έπρεπε να γράψει 3 διαγωνίσματα, τα οποία είχαν γίνει κατά τη διάρκεια της συμμετοχής της στο Πρωτάθλημα.

Το χρυσό μετάλλιο το είχε υποσχεθεί, πριν ακόμα τον αγώνα, στον Βαγγέλη Παπουτσάκη. Ήταν το δώρο γενεθλίων του. Το καλύτερο δώρο γενεθλίων. Και είναι κάπου εκεί τώρα, έτοιμο να μπει σε κορνίζα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πυγμαχία