fbpx

Γκαρθία: “Όλοι οι άνδρες στην οικογένειά μου κάνουν σάμπο”

Γκαρθία: “Όλοι οι άνδρες στην οικογένειά μου κάνουν σάμπο”

Μαχητής σάμπο… δεύτερης γενιάς, αλλά με βλέψεις για την πρώτη θέση στον κόσμο είναι ο Γκόρκα Γκαρθία.

Ο νεαρός Ισπανός, κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων & Junior του 2023 στα -58κ., αναφέρθηκε στο παρόν, αλλά και το μέλλον του.

Έχοντας πατέρα με διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο, ο Γκαρθία επέλεξε και αυτόν τον δρόμο του σάμπο, όπως και ο μεγάλος του αδερφός. Τώρα, ο νεαρός από την Παμπλόνα θέλει να βάλει για τα καλά τη γενέτειρά του, όπως και την πατρίδα του, στον παγκόσμιο χάρτη του σάμπο.

“Στην παιδική μου ηλικία δοκίμασα πολλές πολεμικές τέχνες, αλλά στα 12 επέλεξα το σάμπο. Όλοι οι άνδρες της οικογένειας κάνουμε σάμπο. Ο πατέρας μου, Πέδρο Γκαρθία, ήταν νικητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων & Junior το 1979. Ο αδερφός μου Ιμπάι Γκαρθία πήρε χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2022.

Φέτος ήταν η τελευταία χρονιά που μπορούσα να αγωνιστώ σε διοργανώσεις Junior και τώρα μεταφέρομαι στους μεγάλους. Φυσικά όνειρό μου είναι να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής. Κατανοώ πως αυτό απαιτεί πολλή προπόνηση, όμως αυτός είναι ο στόχος μου για το μέλλον.

Ο αδερφός μου και εγώ προπονούμαστε στο “Club Navarro de Lucha” του πατέρα μας, στην Παμπλόνα. Υπάρχουν πολλοί αθλητές που προπονούνται εκεί και προετοιμαζόμαστε μαζί για τις μεγάλες διοργανώσεις.

Η πόλη μας είναι διάσημη για το Φεστιβάλ του Σεν Φερμίν, όπου ο κόσμος τρέχει με τους ταύρους στα στενά της πόλης. Επιθυμία μου είναι να κάνω την πόλη μας διάσημη και για τα επιτεύγματά της στο Σάμπο”, ανέφερε ο Γκαρθία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Σάμπο