fbpx

Μιχάλης Φυσεντζίδης: Καθοριστικός ρόλος στη διαδρομή των 5.000 χιλιομέτρων της Ολυμπιακής Φλόγας

Μιχάλης Φυσεντζίδης: Καθοριστικός ρόλος στη διαδρομή των 5.000 χιλιομέτρων της Ολυμπιακής Φλόγας

Το ταξίδι 11 ημερών της Ολυμπιακής Φλόγας ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου με την παράδοσή της από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στην οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024». Στην πανθομολογουμένως, επιτυχημένη λαμπαδηδρομία, συμμετείχε ενεργά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντο και Ολυμπιακός Ακόλουθος της ελληνικής ομάδας στη γαλλική πρωτεύουσα. Ο Μιχάλης Φυσεντζίδης, ως μέλος, επίσης, της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, είχε καθοριστικό ρόλο, καθ` όλη τη διάρκεια της διαδρομής των 5.000 χιλιομέτρων από την Αρχαία Ολυμπία έως και το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, ενώ είχε την ευκαιρία να απευθυνθεί σε όσους παρακολούθησαν τη διέλευσή της από τη Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου, Χαρίλαος Τρικούπης, αναδεικνύοντας μέσα από το χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τα ιδανικά του Ολυμπισμού, του αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας και της φιλίας όλες τις αξίες που αντιπροσωπεύει το Ολυμπιακό Φως.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία, ο πρόεδρος της ΕΛΟΤ, είχε σημαντικές συναντήσεις, με εξέχουσα, αυτήν με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ. Το βράδυ της Παρασκευής και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή «Παρίσι 2024», ο κ. Φυσεντζίδης έδωσε το «παρόν» στο δείπνο που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί εκ νέου με την πρέσβειρα, Λοράνς Αουέρ. Το Σάββατο, ο κ. Φυσεντζίδης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα της ΕΛΟΤ, Νίκο Θωμαΐδη, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν στην Γλυφάδα με τον αντιπρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ser Miang NG. Στο γεύμα παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ΔΟΑ, Ισίδωρος Κούβελος. Οι συνδαιτυμόνες μίλησαν για θέματα που απασχολούν το Ολυμπιακό Κίνημα αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Παρίσι σε λιγότερο από τρεις μήνες.

Στο μεταξύ, η επιβεβλημένη παρουσία του προέδρου της ΕΛΟΤ και Ολυμπιακού Ακολούθου στην τελετή παράδοσης της Φλόγας στη γαλλική αντιπροσωπεία, δεν του επέτρεψε να παρευρεθεί στο training camp 30 διαιτητών, ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων, που έγινε στην Σαντορίνη, παρόντος του προέδρου της World Taekwondo, Chungwon Choue -που ήρθε στη χώρα μας αποκλειστικά γι` αυτό το καμπ- καθώς και στο επίσημο θεσμικό γεύμα, όπου παραβρέθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Φυσεντζίδης και Choue θα έχουν την ευκαιρία να τα πουν σύντομα από κοντά, ενώ θα έχουν συνάντηση και στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου θα συζητήσουν θέματα που αφορούν το Ολυμπιακό ταεκβοντό. Η σχέση των δύο ανδρών ήταν και παραμένει εξαιρετική, τόσο σε θεσμικό όσο και προσωπικό επίπεδο.

Αναφορικά με το τετραήμερο καμπ, στόχος του οποίου ήταν να «χτίσει» την ομάδα των 30 επιλεγμένων διεθνών διαιτητών για τους Αγώνες του Παρισιού και να βελτιώσει τις δεξιότητές τους, εκτός του προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας το παρακολούθησαν ο Technical Delegate της World Taekwondo, Chakir Chelbat αλλά και οι τεχνικοί ελεγκτές του «Παρίσι 2024», Usman Dildar και Mohammed Argoubi.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ταε Κβον Ντο