fbpx

Τραγωδία στα Τέμπη: Συνθήματα οργής στα συλλαλητήρια – Χιλιάδες διαμαρτυρόμενοι

Τραγωδία στα Τέμπη: Συνθήματα οργής στα συλλαλητήρια – Χιλιάδες διαμαρτυρόμενοι

Όλη η Ελλάδα ζητεί απαντήσεις και απόδοση ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους από τον Βορρά μέχρι τον Νότο, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις στα μέτρα ασφαλείας των σιδηροδρόμων, αλλά και ζητώντας απόδοση ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους στα Τέμπη.

Αθήνα, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χανιά, Πάτρα, Ρόδος, είναι μερικά από τα σημεία που οι διαδηλώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει. Από τις 12:00 το μεσημέρι ο κόσμος κρατά πανό που γράφουν «Μαμά κοιμήσου γιατί θα αργήσω» και διεκδικεί άμεσα μέτρα για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, των μέσων και των συστημάτων ασφαλείας στις μεταφορές, καθώς και άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Στο κέντρο της Αθήνας γίνεται το αδιαχώρητο αυτή τη στιγμή, λόγω των συλλαλητηρίων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων. Η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος θα ξεκινήσει στις 12:30, την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ στα Προπύλαια.

Λάρισα
Στην Λάρισα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, νέοι, μέλη σωματείων, μαθητές και πολίτες, πραγματοποιούν δυναμικό συλλαλητήριο.

«Οι ράγες της ανάπτυξης βαφτήκανε με αίμα, ποτέ δεν θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα τρένα», «Στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή, η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί», «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται ούτε προσκυνά», είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούγονται, με τους διοργανωτές να κάνουν λόγο για πρωτοφανή συμμετοχή 10.000 ατόμων.

Θεσσαλονίκη
Πλήθος κόσμου, σύμφωνα πάντα με την ΕΡΤ, έχει κατακλύσει τον άξονα της Αριστοτέλους από το άγαλμα Βενιζέλου έως και κάτω το πέταλο, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας βρίσκεται σε εξέλιξη στο άγαλμα Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι διαδηλωτές έχουν αναρτήσει δεκάδες πανό, σημαίες από εργατικά σωματεία, συνδικάτα και συλλόγους ανεμίζουν, ενώ από μαθητές και φοιτητές ακούγεται το σύνθημα: «Ποτέ ξανά!».

Κατά την έναρξη της πορείας προκλήθηκε ένταση, ενώ η πορεία των αντιεξουσιαστών και των συλλογικοτήτων βρισκόταν στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Μητροπολίτου Γενναδίου. Άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, αποκόπηκαν από την πορεία των διαδηλωτών και προκάλεσαν φθορές σε κάμερα ασφαλείας υποκαταστήματος τράπεζας, καθώς και στη τζαμαρία παρακείμενου ξενοδοχείου.

Ηράκλειο
Μαζική είναι η παρουσία φορέων και πολιτών στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, όπου λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Μαρτίου, ξεκίνησε η πορεία διαμαρτυρίας.

Κινητοποιήσεις, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς (ΔΟΕ, ΠΟΕΔΗΝ), διοργανώνονται σήμερα από τα κατά τόπους παραρτήματα του τριτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσίων υπαλλήλων και τα Εργατικά Κέντρα, με τη συμμετοχή δεκάδων σωματείων, τοπικών φορέων και συλλόγων.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Επικαιρότητα