fbpx

Ναυάγιο στην Πύλο: Στους 78 οι νεκροί – Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους

Ναυάγιο στην Πύλο: Στους 78 οι νεκροί – Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη από την τραγωδία που προκάλεσε το ναυάγιο στην Πύλο, το οποίο σκόρπισε το θάνατο σε 78 μετανάστες, ενώ φέρονται να αγνοούνται εκατοντάδες, με τις μαρτυρίες να προκαλούν τρόμο, καθώς υπάρχουν αναφορές για την ύπαρξη 100 παιδιών στα αμπάρια του δουλεμπορικού.

Τα πτώματα των 78 μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, μεταφέρονται στο Σχιστό με φορτηγό ψυγείο σε ειδικό χώρο προκειμένου να αρχίσουν οι νεκροψίες-νεκροτομές για να διευκρινιστούν τα αίτια θανάτου.

Οι έρευνες θα γίνουν από τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες Αθηνών και Πειραιά καθώς δεν υπάρχει η σχετική υποδομή στην Καλαμάτα.

Ναυάγιο στην Πύλο: Η ενημέρωση του Λιμενικού

Οι διαστάσεις της τραγωδίας είναι ασύλληπτες και πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Λιμενικό, 78 νεκροί έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τη θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, ενώ 104 άτομα έχουν διασωθεί.

Συγκεκριμένα, έχουν διασωθεί:
– 43 Αιγύπτιοι (5 παιδιά ανάμεσα τους)
– 12 Πακιστανοί
– 47 Σύριοι (3 παιδιά ανάμεσα τους)
– 2 Παλαιστίνιοι

Βάσει πληροφοριών της ΕΡΤ, από το λιμάνι της Καλαμάτας προσήλθαν στο νοσοκομείο 34 άτομα και από αυτά τα 30 παρέμειναν, ενώ τα τέσσερα πήραν εξιτήριο.

Πρόκειται για άτομα ηλικίας 16 έως 49 ετών, με την κατάσταση της υγείας τους να είναι βελτιωμένη σε σύγκριση με χθες

Σημειώνεται ότι σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση αγνοουμένων στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, στην περιοχή επιχειρούν αυτή την στιγμή 6 παραπλέοντα πλοία, 2 σκάφη του Λιμενικού Σώματος και 1 ελικόπτερο

Αδιευκρίνιστος παραμένει ωστόσο ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων με τις μαρτυρίες διασωθέντων μεταναστών για τον αριθμό των παιδιών και των γυναικών που βρίσκονταν στα αμπάρια του μοιραίου αλιευτικού να συγκλονίζουν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Επικαιρότητα