fbpx

Χίος: Συνελήφθη διακινητής μεταναστών μετά από καταδίωξη

Χίος: Συνελήφθη διακινητής μεταναστών μετά από καταδίωξη

Ένας διακινητής μεταναστών συνελήφθη μετά από επεισοδιακή καταδίωξη από δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος στη Χίο.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από το Λιμενικό Σώμα, στη διάρκεια περιπολίας χθες το μεσημέρι στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Χίου σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν ταχύπλοο σκάφος με μετανάστες να πλέει στη θαλάσσια περιοχή Νενήτων με δυτική πορεία και να αποβιβάζει τους αλλοδαπούς στις ακτές θαλάσσιας περιοχής Βίγλα Νενήτων.

Μετά την ολοκλήρωση της αποβίβασης 17 αλλοδαπών, το ταχύπλοο ανέπτυξε ταχύτητα, κινούμενο ανατολικά προς τις έναντι τουρκικές ακτές. Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε το ταχύπλοο και εξέπεμψε φωτεινά και ηχητικά σήματα για να το ακινητοποιήσει προκειμένου να διενεργήσει έλεγχο. Ακολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του σκάφους να επιχειρεί να διαφύγει με επικίνδυνους ελιγμούς.

Τελικά το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού ακινητοποίησε το ταχύπλοο εντός ελληνικών χωρικών υδάτων. Ο χειριστής της λέμβου συνελήφθη κατά παράβαση του άρθρου 169 του Π.Κ .περί «απείθειας», του Ν. 3386/05 περί παράνομης εισόδου στον ελλαδικό χώρο και του Ν. 4251/2014 άρθρο 30 περί διευκόλυνσης-διακίνησης μεταναστών στον ελλαδικό χώρο.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, ενώ το σκάφος μεταφέρθηκε στον λιμένα Χίου.

Πηγή: Naftemporiki

https://www.naftemporiki.gr/society/1484684/chios-synelifthi-diakinitis-metanaston-meta-apo-katadioxi/

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Επικαιρότητα