fbpx

European Navigation: Η ναυτιλιακή όπου έγινε η αιματηρή επίθεση

Γλυφάδα νεκροί

Σοκαρισμένη είναι η ναυτιλιακή κοινότητα από το πρωί με όσα διαδραματίστηκαν μέσα στα γραφεία της εταιρείας European Navigation στη Γλυφάδα και τη δολοφονία της αδερφής του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέζη, Μαρία Καρνέζη, του διευθύνοντα συμβούλου της ναυτιλιακής, Αντώνη Βλασάκη, και του πρώην πλοιάρχου της εταιρείας Ηλία Κουκουλάρη.

Από το 1979, που ιδρύθηκε η εταιρεία, διαδραμάτισε μία σημαντική πορεία στον χώρο της ναυτιλίας, κυρίως στον τομέα των δεξαμενόπλοιων, με συντηρητικές κυρίως κινήσεις στην ανανέωση του στόλου της.   Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, διέθετε ένα στόλο 10 δεξαμενοπλοίων, με έτος κατασκευής από το 2005 μέχρι και το 2015, κυρίως αργού πετρελαίου και χημικών, ενώ διαθέτει και τρία μικρότερα δεξαμενόπλοια που τα χρησιμοποιούσε κυρίως για τον ανεφοδιασμό των νησιών καθώς ο Σπύρος Καρνέζης είναι και βασικός μέτοχος της εταιρείας ΕΛΙΝΟΙΛ. 

Πλέον, η ναυτιλιακή εταιρεία ήταν κυρίως υπό την εποπτεία της αδελφής του  Σπύρου Καρνέζη, Μαρίας, η οποία είχε μεγάλη πορεία στον τραπεζικό κλάδο καθώς είχε συνεργαστεί στενά με τον πρώην Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργιο Προβόπουλο, πριν ασχοληθεί εξολοκλήρου με την European Navigation. 

Τα κεντρικά γραφεία της European Navigation Inc. βρίσκονται  στη Γλυφάδα, με τον όμιλο να  διατηρεί επίσης γραφεία αντιπροσωπείας στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη τα οποία είναι υπεύθυνα για όλες τις εμπορικές δραστηριότητες (κυρίως ναυλώσεις, S&P,  χρηματοοικονομικά και ασφάλειες). Το γραφείο στην Αθήνα είναι υπεύθυνο για την τεχνική διαχείριση, τη λειτουργία, την ασφάλιση και το πλήρωμα. 

Τον χειμώνα του 2019, πλοίο της εταιρείας είχε δεχθεί επίθεση από συμμορία πειρατών στο Λομέ του Τόγκο, με τρεις ναυτικούς (ένας Έλληνας, ένας ναυτικός από τη Γεωργία και ένας από τις Φιλιππίνες)  να  απελευθερώνονται μετά από ένα μήνα ομηρίας τους.

Πηγή: capital.gr

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Επικαιρότητα